Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Ässät - TPS

3-2
PE 4.10.2013
Porin jäähalli

Rankkaritappio kasvatti TPS:n pottia yhdellä pisteellä

TPS:n ja Ässien välinen kohtaaminen ei välttämättä miellyttänyt valmentajia, mutta yleisöään se viihdytti. Pelissä oli vauhtia, tunnetta, maaleja ja lähes kaikkea, mitä hyvältä jääkiekko-ottelulta voidaan odottaa. Ottelun ratkaisukin nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, jonka sankari oli kaksi maalia niitannut Niklas Hagman.

Ottelun avauserä oli erittäin tasainen, ja joukkueiden hyökkäyspelaaminen oli ajoittain varsinaista ilotulitusta. Maalivahdit olivat kuitenkin loistovireessä, ja etenkin TPS-vahti Fredrik Norrena esitti erittäin varmaa ja rauhallista pelaamista.

Turkulaisten kenttäpelaajista etenkin Tero Koskiranta oli mainiolla pelipäällä, ja paimiolainen järjestelikin tukun hyviä maalipaikkoja ketjukavereilleen ja itselleen.

Molemmat joukkueet onnistuivat avauserässä kerran ylivoimalla. Ottelun alkuhetkillä Severi Sillanpää pääsi iskemään kiekon TPS-maaliin kovan painostuksen jälkeen, ja hetkeä myöhemmin Dan Sextonin tarkka rannelaukaus yllätti kovassa maskissa olleen patavahti Juuso Riksmanin.

TPS vei avauserän hienoisesti nimiinsä, sillä kultakypärä Francis Paré onnistui ohittamaan Riksmanin vielä erän lopussa napakalla laukauksellaan.

TPS:n puolustus kesti

Vaikka turkulaisilla oli omat paikkansa viedä ottelusta täydet pisteet, oli kotijoukkue rehellisesti sanottuna niskan päällä kaksi viimeistä erää. Ässät painoi peliä turkulaispäätyyn vaihto vaihdon jälkeen, ja TPS:n oli tyytyminen vastahyökkäyksiin.

Vaikka hyökkäyksiin lähdöissä oli välillä vaikeuksia, puolustuspelaaminen toimi mallikkaasti. Ässät onnistui tasoittamaan pelin alivoimalla, mutta sen jälkeen TPS-pakisto piti hanat tiukasti kiinni.

Ottelun loppuhetkillä Koskiranta ja Ässien Jyri Marttinen hanskasivat itsensä suihkun puolelle, ja hetki sen jälkeen vuorossa oli toisenlaista kaksinkamppailua.

TPS:n onnistujia voittomaalikilpailussa olivat Camilo Miettinen ja Jeff Halpern. Ässiltä onnistuivat Sami Lähteenmäki kerran ja Hagman kahdesti.

TPS tuo taistelupisteen mukanaan Turkuun perjantaina ja hakee lisäpisteitä kotihallissaan Ilvestä vastaan heti lauantaina. Tuo ottelu on amerikkalaissentteri Jeff Halpernille toistaiseksi viimeinen TPS-paidassa.


La 5.10. klo 17.00 TPS-Ilves, HK Areena