Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Ässät - TPS

3-2
TI 22.10.2013
Porin jäähalli

Porista piste pussiin

TPS:n ensimmäinen kolmeen pisteen vierasvoitto oli Porissa todella lähellä, mutta niin vain Ässät onnistui lopulta voittamaan jatkoajalle venyneen ottelun lukemin 3-2. Ratkaisumaalin ampui syöttötaituri Dragan Umicevic ylivoimalla, kun TPS sai vielä päätössummerin soidessa jäähyn väärästä vaihdosta.

Uudistunut, innostunut TPS

Ottelun avauserään tuli hivenen uudistunut ja selvästi innostunut TPS. Ykkösketjussa nähtiin jälleen trio Paré-Koskiranta-Sexton. Kakkosketjussa Niclas Luceniuksen ja Brian Willsien kanssa esiintyi nyt Matias Sointu. Kolmosketjussa puolestaan pelasi tänään liigadebyyttinsä tehnyt Tadas Kumeliauskas laidoillaan Camilo Miettinen ja Marko Virtala. Myös puolustusta oltiin hieman rukattu, kun kokoonpanoon palasi nuori Niklas Friman. Torjuntavastuu oli Ville Hostikalla, jolle ottelu oli ensimmäinen kokonaisuudessaan tällä kaudella.

- Hostikka on harjoitellut todella hyvin ja ollut treeneissä vakuuttava, joten uskotaan, että hän pystyy tänään auttamaan meitä, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen kommentoi Nelonen Pron haastattelussa ottelun alla.

Suikkanen kumminkin myönsi, että maalivahdin vaihdolla yritettiin myös herätellä joukkuetta, missä onnistuttiinkin, sillä TPS oli ensimmäisessä erässä selkeästi valmiimpi joukkue. Samaan ketjussa jälleen pelanneet Francis Paré ja Dan Sexton näyttivät nauttivan yhdessä pelaamisesta tauon jälkeen ja kumpikin laukoi ahkerasti kohti Juuso Riksmanin vartioimaa maalia. Myös kakkosketju koostumuksessaan Sointu-Lucenius-Willsie liikkui terävästi ja onnistui hankkimaan vastustajalle kaksi rangaistusta. Hyvästä pyörityksestä  huolimatta TPS ei kuitenkaan onnistunut ylivoimaosumaa tekemään.

Toisessa erässä kotijoukkue Ässät tuli paremmin peliin mukaan. Erityisesti kaksikko Niklas Hagman - Dragan Umicevic oli jatkuvasti vaarallinen hyökkäyspäässä. Ruotsalainen Umicevic näytti pistävän syötöt ketjutoverinsa lapaan vaikka silmät kiinni ja kädet ristissä.

Avausmaalista vastasi kuitenkin Ässien kakkosketju, kun Kamil Kreps onnistui ohittamaan Hostikan kauden avausmaalillaan.

Turkulaisilla oli lukuisia herkullisia paikkoja tasoitusmaalin tekemiseen, mutta toiselle erätauolle mentiin silti kotijoukkueen 1-0 johtolukemissa.

TPS pääsee maalin makuun

Kolmannessa erässä TPS sai viimeinkin ansaitsemansa. Ässien pelatessa alivoimalla Parélla oli tilaa nousta laidassa maalintekosektoriin ja kanadalaisen veto painui ohi Riksmanin. Riemu ja helpotus mustavalkoisten keskuudessa oli käsin kosketeltavaa kauan kaivatun maalin vihdoin synnyttyä. Tilanne 1-1, ja TPS mukana pelissä.

Neljä minuuttia myöhemmin mustavalkoiset osuivat ylivoimalla jälleen. Tällä kertaa Paré ja Steven Seigo petasivat paikan Niclas Luceniukselle, joka kiskaisi kiekon maaliin. Maalista kunniaa kuuluu jakaa myös loistavaa maskia maalinedustalla tehneelle Shaone Morrisonnille. 2-1 taululle ja TPS oli pitkästä aikaa voiton syrjässä kiinni.

Mutta Ässät osoittautui jälleen kerran itaraksi isäntäjoukkueeksi. Kun päätöserää oli jäljellä enää kuusi ja puoli minuuttia, patapaidat iskivät pelin tasoihin. Jyri Marttisen, Dragan Umicevicin ja Niklas Hagmanin näyttävän syöttökuvion päätteeksi Hagman täräytti kiekon reppuun. Maaleja ei enää nähty, joten edessä oli jatkoaika, jonka TPS joutuisi aloittamaan alivoimalla saatuaan vielä summerin soidessa jäähyn.

-  Se erän loppu me hölmöiltiin. Taisi olla vain kuusi minuuttia jäljellä, kun otettiin aivan järjetön jäähy ja kaveri rosautti heti tasoihin. Ja sitten viime sekunneilla otettiin taas aivan järjetön jäähy väärästä vaihdosta. Käsittämätöntä meidän omaa tyhmäilyä, Suikkanen manaili ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Piristävä yksi pinna

Jatkoajalla kello pysähtyi jo ajassa 60.51. Ässät sai pelata neljällä kolmea vastaan ja lopulta Dragan Umicevicin terävä viivalaukaus painui ohi läpi ottelun loistavasti torjuneen Hostikan.

Tappiosta huolimatta Suikkanen löysi pelistä positiivisia seikkoja.

Maalinteossa on ollut vaikeuksia, joten tänään oli hyvä, kun ylipäätänsä saatiin niitä maaleja. Ja lisäksi meillä on ollut vaikeuksia ylivoiman kanssa, mutta tänään molemmat maalit tehtiin ylivoimalla.

Positiivista oli ehdottomasti myös Ville Hostikan onnistuminen maalin suulla. Hostikka teki tyhjäksi muutaman erittäin vaarallisen Ässä-hyökkäyksen ja osoitti kykenevänsä pitämään joukkuetta pystyssä heikommilla hetkillä.

Myös joukkueen taisteluilme oli ihailtava. Kapteeni Tapio Laakso näytti esimerkkiä uhrautuvasta laukauksen peittämisestä ja muu joukkue seurasi perässä. Koko turkulaisryhmä selvästi janosi täyttä pottia, ja paremmalla tuurilla muutamat tolppalaukaukset olisivatkin menneet sisään ja pisteet matkanneet Turkuun.

Kokonaisuutena tämä oli kuitenkin hyvä taistelu. Pinna saatiin napattua, vaikka mahdollisuudet olisi toki olleet enempäänkin, kun oltaisiin vain oltu pikkuisen parempia. Mutta tiedetään, että vastassa oli kova ryhmä ja vieläpä täällä luolassa, niin täytyy siihen pinnaankin olla tyytyväinen. That´s it”, naulasi Suikkanen.