Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2013 - 2014

Ässät - TPS

1-0
LA 18.1.2014

TPS nappasi Porista yhden lisäpisteen

Tammikuun tasaus jatkui TPS:n ja Ässien osalta tänään lauantaina Porissa. Ottelu venyi aina jatkoille asti, joita Porissa ollaan TPS:n ja Ässien välisissä otteluissa nähty jo kolme kertaa aikaisemminkin tällä kaudella. TPS joutui taipumaan ja onnistui nappaamaan Porista ainoastaan yhden pisteen ottelun päättyessä 1-0.

Lauantai-iltana kentällä nähtiin kaksi hermostuneen oloista joukkuetta. Ässillä saattoi vielä perjantai-illan tappio painaa mieltä, mikä teki voittamisen halusta lähes pakkomielteen. TPS:llä puolestaan hinku toisesta kolmen pisteen voitosta putkeen taisi raastaa mieltä.

Ykkösketjun pakki Shaone Morrisonn jakoi pelin jälkeen mietteitään illan kamppailusta.

 - Tämä oli puolustustaistelu. Emme kyenneet tekemään maaleja ja tällaisissa peleissä yksi pieni virhe voi maksaa paljon.

Ensimmäiseen erään vierasjoukkue lähti nopeammin jaloin. Voisi sanoa, että peli olikin hivenen TPS:n hallinnassa ja turkulaiset saivat enemmän hyökkäyksiä aikaseksi. Aika ajoin Ässät vaikutti hyvinkin passiiviselta, mutta heräili pelin edetessä, sillä etenkin toisessa erässä Ässät sai aikaiseksi kovaakin painetta Ville Hostikan vartioiman maalin tuntumaan. Fredrik Norrenan huilatessa hoiti Hostikka velvollisuutensa maalilla paremmin kuin hyvin. TPS:n piristyneen puolustuspelin avustamana Hostikan maali pysyi puhtaana kaikki kolme erää.

 - Hosti pelasi erittäin hyvin ja antoi meille mahdollisuuden voittaa, joten olen valtavan pettynyt. On raskasta hävitä näin viime sekunneilla. Olimme onnekkaita, että saimme edes tuon pisteen, sillä Ässät paransi koko ajan ja maali vähän roikkui ilmassa, Morrisonn harmitteli.

Ässät tarjosi toisessa erässä ylivoimamahdollisuuksia TPS:lle, mutta niihin ei osattu tarttua. Turkulaisten ylivoima ei lähtenyt missään vaiheessa kunnolla pyörimään ja Ässät sai mailan onnistuneesti TPS-syöttöjen väliin. Alivoima olikin sitten luku erikseen. Jo ensimmäisessä erässä pelattu neljän minuutin alivoima osoitti, että vajaamiehisenä TPS tiesi mitä tehdä. Neljän minuutin ylivoimansa aikana Ässät sai pidettyä paineen yllä ensimmäiset kaksi minuuttia, mutta loppu pariminuuttinen menikin sitten kenttää edestakaisin sahatessa TPS:n purkaessa ylivoimapainetta.

Toisen erän aikana maaleja olisi voinut syntyä. Ässiltä lähimpänä maalia kävi Niklas Hagman erän puolenvälin tienoilla. TPS:llä puolestaan Mikko Rantanen sai oivan syötön Camilo Miettiseltä erän viimeisen minuutin aikana, mutta Ässät-maalilla torjunut Rasmus Rinne ehti väliin.

 - Tänään pelasimme huolimattomammin ja löysemmin kuin eilen. Pienessä kaukalossa tuli kummallisia pomppuja. Meidän olisi pitänyt vetää teräviä, lyhyitä vaihtoja ja pelata yksinkertaista ja suoraviivaista peliä, Morrisonn tuumi.

Kolmas erä meni selkeästi Ässille. TPS:n hermokontrolli alkoi pikkuhiljaa pettää, kun taas Ässät sai pelinsä kokoon kahta aikaisempaa erää paremmin. Sekään ei kuitenkaan riittänyt, sillä Porissa mentiin lopulta kolmen maalittoman erän jälkeen neljännen kerran tällä kaudella jatkoajalle.

Jatkoajalta se ratkaisu sitten löytyikin, kun viimeisen kymmenen sekunnin aikana Ässien Ville Uusitalo iski ottelun ainoan ja ratkaisevan maalin.

 - Meidän täytyy keskittyä treenaamaan viimeistelyä. Olemme tehneet vähän maaleja viime matseissa, eikä otteluita voi voittaa, jos ei tee maaleja. Se on selvää, Morrisonn tokaisi lopuksi.

TPS:lle tammikuun tasaus toi kuitenkin yhteensä neljä pistettä. Turkulaisten kausi jatkuu jälleen tiistaina, kun Turussa vastaan asettuu JYP Jyväskylästä.

TEKSTI: Milla Sundell

(18.1.2014 klo.20:30)