Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

European Trophy 2013

TPS - SC Bern

5-3
PE 23.8.2013
HK Areena

TPS esitti upean nousun

TPS nousi hienosti kahdessa viimeisessä erässä kolmen maalin takaa ja otti maukkaan 5-3 (0-3, 4-0, 1-0)-voiton SC Bernistä. Voitolla TPS pitää piikkipaikkansa lohkossa.

Bern näytti ratkaisevan ottelun jo kahdeksassa minuutissa, kun sveitsiläiset olivat karanneet jo kolmen maalin karkumatkalle Philippe Furrerin, Travis Rochen ja Flurin Randeggerin maaleilla.

 

- Alku oli meiltä erittäin huono. Bern tuli otteluun hyvällä jalalla ja huomasi, etteivät he olleet pelanneet edellispäivänä kuten me, TPS:n apuvalmentaja Riku-Petteri Lehtonen mietti.

TPS näytti kuitenkin taistelijan luonnetta tullen toisessa erässä rinnalle ja ohi, kun Francis Paré iski kaksi ylivoimamaalia ja Charles Bertrand ja Rasmus Kulmala täydensivät turkulaisittain täydellisen erän. Kolmannessa erässä Bertrand iski vielä illan toisensa eikä Bern toipunut enää turkulaisten myrskystä.


- Tauolla kasasimme rivimme ja toinen ja kolmas erä olivat ehdottomasti meidän. Vastustaja joutui rikkomaan ja saivat jäähyjä ja toisen erän alkuun onnistuimme tekemään kaksi ylivoimamaalia. Oli erittäin tärkeä nousta tappioasemasta Bernin kaltaista huippujoukkuetta vastaan. Pystyimme myös johtoasemassa pelaamaan tarpeeksi nöyrästi ja kypsästi eikä Bernillä ollut oikein paikkoja, vaikka he yrittivät kuudellakin pelaajalla, Lehtonen arvioi.

tbrmedia.fi