Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Tappara

0-2
LA 2.3.2013

Tappara oli tällä kertaa terästä

TPS esitti lauantain kierroksella aivan erilaista peliä kuin torstaina Bluesia vastaan, mutta tällä kertaa sekään ei riittänyt. Vaikka turkulaisilla oli ottelussa useampikin paikka iskeä kiekko verkkoon, onnistui Tappara-vahti Juha Metsola pitämään maalinsa puhtaana. Tappara sen sijaan onnistui maalinteossa kahdesti ja vei näin ollen täydet sarjapisteet mukaansa.

Ottelun alku oli vierasjoukkueelta hurja. Tappara loi painetta TPS-alueelle vaihto vaihdon jälkeen, mutta TPS-maalilla jälleen erinomaisesti pelannut Atte Engren seisoi maalillaan kuin muuri.

Erän edetessä TPS pääsi paremmin mukaan peliin, ja myös Tappara-vahti Juha Metsola joutui torjuntatöihin. Erän paras paikka siunaantui vieraiden Antti Erkinjuntille, joka kaadettiin rangaistuslaukauksen arvoisesti vain seitsemän sekuntia ennen eräsummeria. Ex-tepsiläisen veivaukset pysähtyivät kuitenkin Engrenin patjoihin, ja toiseen erään lähdettiin 0-0-tasalukemista.

Toinen 20-minuuttinen käynnistyi hieman tasaisemmin kuin ensimmäinen, mutta vierasjoukkue oli silti aavistuksen aktiivisempi. Avausmaali syntyi reilun viiden minuutin jälkeen, kun Aleksander Barkov jr. tarjoili kiekon maalin takaa Dragan Umicevicille, ja jugoslavialaissyntyinen hyökkääjä livautti kiekon Engrenin alta TPS-verkkoon.

Toisessa erässä ei nähty enempää osumia, vaikka molemmat joukkueet pystyivätkin luomaan tukun hyviä maalipaikkoja. Maalivahdit olivat loistoiskussa molemmissa päädyissä.

Toinen maali onnekkaasti

Päätöserä ehti vanhentua vajaat viisi minuuttia, kun Tappara karkasi kahden maalin johtoon. Avausmaalin iskenyt Umicevic heitti kiekkoa maalille, josta se pomppi onnekkaasti Jarno Koskirannan luistimesta maaliin.

Osuman jälkeen peli oli erittäin rikkonainen, ja jäähyjä sateli molemmille joukkueille tasaisesti. Vaikka TPS pääsi myllyttämään ylivoimaa pariin otteeseen, ei kiekkoa saatu maaliviivan yli.

Kun Tapparakaan ei onnistunut heittämään kiekkoa tyhjään maaliin, jäi ottelun lopputulokseksi 0-2. Vaikka TPS:lle ei irronnut ottelusta pisteitä, oli ilme täysin erilainen kuin torstaina Bluesia vastaan.

- Ei ole missään nimessä helppoa noiden jätkien pelata näitä pelejä, joissa ei ole enää mitään merkitystä, mutta kyllä me loppuun asti taistellaan. Tänään oli taas 6000 ihmistä katsomassa meitä. Siitä iso kiitos katsojille, TPS-valmentaja Jani Kiviharju totesi ottelun jälkeen.

Siikille uran ensimmäinen liigapeli

Lauantai-illan onnellisin TPS-pelaaja oli 17-vuotias Oskari Siiki, jolle ottelu Tapparaa vastaan oli uran ensimmäinen SM-liigassa. Päällimmäiset tuntemukset olivat hyvät, vaikka pelistä tulikin tappio.

- Olen odottanut tätä tosi kauan, että tänne pääsee pelaamaan. Vauhti on tosi paljon kovempaa, kuin A-nuorissa, mutta tosi hyvä kokemus oli. Jätkät ottivat tosi hyvin vastaan tuonne koppiin, Siiki iloitsi.

A-nuorten pisterohmu pelasi Tapparaa vastaan ennakkoluulottoman pelin, vaikka minuutteja kertyikin varsin vähän.

- Ekassa pelissä ei tietenkään tule hirveästi minuutteja. Sen huomasin, että paljon pitää pystyä tekemään töitä, että tuolla pysyy vauhdissa mukana, Siiki myönsi.