Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Tappara

3-1
LA 20.10.2012
HK Areena

Petun TPS kaatoi Tapparan

Petteri Nummelinin paluuottelu TPS-paidassa päättyi iloisiin tunnelmiin, kun TPS kaatoi Tapparan maalein 3-1. Samalla Nummelin näytti, että hänestä tulee olemaan erittäin paljon iloa kasvattajaseuralleen lainasopimuksen ajan.

Illan ottelua edelsi tunteikas seremonia, jossa TPS-legenda Timo Nummelin luovutti numero 3:lla varustetun pelipaidan pojalleen Petterille turkulaisyleisön hurratessa seisaaltaan.

Hurmiollinen tunnelma jäi kuitenkin liian lyhyeksi, sillä kiekko oli TPS-maalissa vain 14 sekunnin pelin jälkeen. Maalintekijänä oli turkulaisille tuttu mies Antti Erkinjuntti.

Tapparan salama-alku ei TPS:ää haitannut vaan pikemminkin sytytti joukkueen. Pian ote siirtyikin turkulaisille, eikä maaliakaan tarvinnut odotella kauaa. Pekka Tuokkola torjui vielä Kris Russellin lämärin, mutta Michal Birnerin pesäpallolyönnille Tuokkola ei enää mahtanut mitään.

Päätuomari hylkäsi maalin korkeana mailana, mutta lopulta maali hyväksyttiin tuomareiden kokouksen jälkeen. Erotuomaritarkkailijan mukaan tilanteessa ei ollut mitään sääntöjen vastaista, mutta maalin hylännyt tuomari toimi hieman liian hätäisesti.

TPS sai osumastaan lisää virtaa, ja peli pyöri näyttävästi Tapparan alueella. Petteri Nummelin näytti heti turkulaisille, miksi häntä pidetään yhtenä maailman parhaista kiekollisista puolustajista.

Petun syötöt napsuivat millintarkasti lapaan, ja hyökkäysalueelle päästiin erittäin helpon näköisesti. Maajoukkuekonkarin pelaaminen toi rauhallisuutta TPS-leiriin, ja turha höntyily jäi pois.

Tepsi iskee kahdesti

Johtomaali syntyi toisen erän puolivälissä, kun Veli-Matti Vittasmäki vapautti Jarkko Hattusen laidasta, ja Hattusen laukaus kimposi Tuokkolasta Henri Tuomiselle, joka sai iskeä TPS-uransa ensimmäisen liigamaalin tyhjään verkkoon.

Hetkeä myöhemmin TPS karkasi kahden maalin johtoon, kun Michal Birnerin oivaltava syöttö tavoitti maalin edessä häärineen Tero Koskirannan, joka niittasi Tepsin kolmannen osuman.

Päätöserään TPS tuli hurjalla energialla, ja Jokerit-pelin väsymyksestä ei ollut tietoakaan. Tepsillä oli useita loistopaikkoja karata lopullisesti, mutta tällä kertaa Tuokkola onnistui pitämään kiekot maalin ulkopuolella.

Kun TPS ei saanut maalia tehtyä, ote alkoi siirtyä Tapparalle, joka ei kuitenkaan pystynyt ohittamaan maagisesti pelannutta Antero Niittymäkeä.

Lopullinen niitti oli Tapparalle tuomittu rankkari, kun Aleksander Barkov jr ei pystynyt ohittamaan Niittymäkeä, ja TPS:n kauden toinen kolmen pisteen voitto oli tosi asia.

Joukkueessa uskomaton tsemppi

17 vuotta maailmalla kiertänyt Nummelin oli pelin jälkeen kuin pikkupoika karkkikaupassa. Voitto maistui erittäin hyvältä, ja joukkueen henki oli voiton jälkeen loistava.

- Saatiin johtoasema pidettyä älyttömällä taistelulla. Jos ei katsomoon näkynyt, että jokainen jätkä pisti kaikkensa peliin, niin sitten ei näy koskaan.

Vaikka Nummelin ei itse ollut vielä täysin tyytyväinen omaan suoritukseen, ei mies turhaan murehtinut ylimääräisiä.

- Me voitettiin, ja se oli ainoa asia, mitä me lähettiin hakemaan. Kaikki muu on ihan turhaa pärinää.

Nummelin ei ole pelannut pitkään aikaan, mutta tämä ei näkynyt hänen otteissaan pätkän vertaa. Luistin kulki hyvin aina päätöserän loppuhetkille asti.

- Olin niin innoissani että ihan unohtui, ettei ole pelannut vähään aikaan. Tänään sain pelata tarpeeksi ja saatiin uskomaton tsemppi päälle. Virtalan Markoltakin kysyin, että eikö se tiedä, että meillä saa molarikin palkkaa, kun sen piti kaikki blokit ottaa kiinni, Nummelin naureskeli pelin jälkeen.

Joukkueen lisäksi kiitosta sai myös 6500 hengen yleisö, joka jaksoi kannustaa kotijoukkuetta hienosti läpi ottelun.

- Yleisö oli hyvin mukana mun mielestä. Oli tosi hieno juttu. Toivottavasti saatiin ne vähän mukaan siihen hommaan, Nummelin pohti.