Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - SaiPa

3-1
TO 31.1.2013

Piristynyt ylivoima takasi täyden pistepotin

TPS:n ja SaiPan välisessä ottelussa tapahtui jotain, mitä ei ole nähty pitkään aikaan. Uutta ei ollut se, että TPS pääsi pelaamaan viisi kertaa ylivoimalla vaan se, että se hyödynsi niistä kaksi. Kun tasaviisikoin pelattiin tasan, ja TPS hoiti omat alivoimansa, pisteet jäivät Turkuun maalein 3-1.

TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja oli äärimmäisen tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

- Me lähdettiin peliin siten, että jokainen varmasti ymmärtää pelin merkityksen. Me pelattiin erinomainen peli. Olen tosi tyytyväinen koko kuuteenkymppiin, Pajuoja hehkutti ottelun jälkeen.

Ottelu oli käytännössä TPS:n hallussa alusta loppuun, vaikka avauserässä SaiPa saikin vaarallisia paikkoja TPS:n maalille. Atte Engren piti kuitenkin maalinsa puhtaana, ja turkulaispuolustus siivosi maalinedustan vahvasti.

Toisen erän alussa TPS iski ottelun avausmaalin, ja siitä vastasi Camilo Miettinen. Bluesista Tepsiin siirtynyt taituri kiersi maalin takaa ja sivalsi TPS-uransa avausmaalin Hannu Toivosen selän taakse.

Kotijoukkueen iloa kesti kuitenkin vain hetken, kun SaiPa pääsi tasoittamaan. Juha Koivisto karkasi läpiajoon, eikä Engren mahtanut komealla viimeistelylle mitään.

Illan voittomaali syntyi vielä saman erän aikana, kun TPS onnistui ylivoimalla pitkän tauon jälkeen. Miikka Tuomainen ja Ville Vahalahti alustivat kiekon takatolpalle, jossa Tero Koskiranta siivosi kiekon tyhjään SaiPa-maaliin.

Ja kun ylivoima onnistui kerran, se toi virtaa myös seuraaviin ylivoimatilanteisiin. SaiPa joutui aloittamaan päätöserän alivoimalla, ja se kostautui. Brian Willsie löysi keskelle yksin jätetyn Marko Virtalan, jonka napakka kuti upposi SaiPa-maalin perukoille, ja TPS oli karannut kahden maalin päähän.

- Aamulla tehtiin ylivoiman kanssa vähän ylimääräistä työtä, ja tänään se onnistui. Työmäärä, jonka jokainen pelaaja oli tänään valmis tekemään, oli huikea. Erinomainen suoritus koko joukkueelta, Pajuoja iloitsi.

Vaikka SaiPa pelasi ottelun loppuhetket ilman maalivahtia, ei ottelussa nähty enää lisämaaleja. TPS nousi voiton myötä 58 pisteeseen ja on enää 11 pisteen päässä alemmasta pudotuspeliviivasta. TPS:n seuraava ottelu on heti lauantaina, kun se kohtaa kotonaan toisen vieraan idän suunnalta, KalPan.

TPS:n joukkueessa ei Pajuojan mukaan ole tapahtumassa suuria muutoksia siirtorajan kynnyksellä.

- Ei ole mitään tapahtumassa tällä hetkellä. Kovia tarjouksia on tullut pöytään, mutta me ei olla pikkurahan puutteessa, Pajuoja virnisti illan päätteeksi.