Seuraava kotiottelu
TPS - Ässät LA 26.1. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - SaiPa

1-2
LA 22.9.2012
HK Areena

Syksyn yllättäjä HK Areenalle

Kauden neljästä ensimmäisestä ottelustaan kolme voittanut SaiPa on TPS:n seuraava vastustaja.

TPS:n tiivis peliviikko päättyy lauantaina kotiotteluun SaiPaa vastaan. Kolme ottelua neljään päivään pelaava TPS luistelee kotiyleisönsä eteen kovan Jokerit-tappion jälkeen.

TPS otti keskiviikkona kauden avausvoittonsa kaatamalla voittomaalikilpailussa JYPin. 4-3-lukemin irronneet kaksi pistettä eivät kuitenkaan saaneet jatkoa perjantaina. Visiitti Hartwall Areenalle sai karun alun Jokereiden tykittäessä kiekon TPS-maaliin neljästi jo ensimmäisen erän aikana. Lopulta 1-5-numeroin tulleen tappion pitäisi, jos ei muuta, niin antaa ainakin taistelunälkää lauantai-illalle.

Palloseuran viikon pirteimpiin esiintyjiin ovat kuuluneet puolustajalupaus Rasmus Ristolainen ja try-out-hyökkääjä Brian Willsie. Tilapäisesti kapteeninakin toimiva Willsie on onnistunut maalinteossa viikon molemmissa otteluissa, Ristolainen puolestaan on aloittanut kauden reagoimalla suureen vastuuseen vahvoilla otteilla.

SaiPan syksy on käynnistynyt erinomaisesti. Lappeenrantalaiset kaatoivat kolmessa ensimmäisessä ottelussaan Kärpät, Pelicansin ja HIFK:n puhtaalla pelillä napsien täydet yhdeksän pistettä. Torstaina putki kuitenkin päättyi kotiyleisön edessä tylyyn 1-5-tappioon Bluesia vastaan.

Keltamustien tehokkaimpia ovat olleet neljä pistettä mieheen tehneet Roberts Jekimovs, Jesse Mankinen ja Jaakko Rissanen. Kolmikko on tehnyt tasan puolet SaiPan 14:stä maalista, joten kärkiketjujen pysyessä entisissä muoteissaan ykkösvitjan Rissanen-Jekimovs -tutkaparin neutraloinnin pitäisi olla yksi TPS-puolustuksen prioriteeteista. Erityishuomiota kiinnitettäneen myös maalineduspeliin, sillä kahdeksasta tällä viikolla päästetystä maalista seitsemän on survottu aivan TPS:n maalin edestä.

Kokoonpanopuolella TPS:n sairaslistalla jatkavat edelleen Ville Vahalahti, Markus Palmroth ja Timo Salo. SaiPan riveistä sivussa ovat tiettäväsi yhä Mark Lee, Per Savilahti-Nagander, Tomi Leivo, Ville Hämäläinen, Ville Paalanen, Joni Suutari ja Samuli Piipponen. Poissa on myös jenkkipakki Brian Salcido, joka liittyy SaiPan vahvuuteen vasta lokakuussa.