Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Pelicans

5-2
KE 5.12.2012
HK Areena

TPS pöllytti aneemista Pelicansia

Kai Suikkanen ei saanut suojattejaan lentoon HK Areenalla, kun TPS löylytti lahtelaisvieraitaan maalein 5-2. Kuukauden mittaisella sopimuksella TPS-pakistoa vahvistava Anssi Rantanen onnistui heti maalinteossa.

Vaikka ottelu päättyi TPS:n selkeään voittoon, peli ei missään nimessä ollut turkulaisille helppo. Vaikka Pelicans nousi kolmen maalin takaa 3-2-tilanteeseen, ei mustapaitojen selkäranka kuitenkaan narahdellut.

- Kyllähän tämä oli erittäin vaikea peli meille. Pelicansilla oli paikkoja, mutta onneksi meidän maalivahti on tällä hetkellä kuuma, TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja tunnusti.

Illan maalitehtailun aloitti TPS, kun avauserää oli pelattu neljä minuuttia. Corey Locke karvasi maalin kulmalla kiekon itselleen ja tarjoili Veli-Matti Vittasmäelle huikean lättysyötön kentän poikki. 22-vuotias turkulaispakki ei erehtynyt tyhjän maalin edessä vaan niittasi kiekon komeasti reppuun.

Pelicans onnistui pyörittämään peliä erän lopulla, mutta TPS-vahti Atte Engren nollasi vieraiden parhaimmatkin avopaikat. Tämä näkyi Pelicansin otteissa turhautumisena, sillä maalinteko on tuottanut lahtelaisille suuria ongelmia viime peleissä.

Toisen erän alussa TPS kasvatti johtoaan, kun Corey Locken epäonnistunut lämäri lerpahti Pelicans-pakin jalasta ohi Ondrej Pavelecin.

Erän puolivälissä kapteeni Ville Vahalahti vei turkulaiset jo kolmen maalin johtoon Kevin Shattenkirkin loistopassista.

Sitten tapahtui turkulaisten kannalta ikävä nukahtaminen. Ensin Janne Tavi pääsi kaventamaan kääntölaukauksella pelin 3-1:een, ja hetken kuluttua Oskari Korpikari pääsi iskemään maalin edessä pyörineen kiekon toistamiseen ohi Engrenin.

Kiri jäi aneemiseksi

Pelicansin piti aiheuttaa kova kiri päätöserään, mutta sitä ei kuitenkaan nähty.

­- Meidän kiri jäi suunnitteluasteelle. Aneeminen esitys meiltä, vieraiden päävalmentaja Kai Suikkanen harmitteli kirivaihteen puuttumista.

Ja kun Pelicans ei saanut tarvittavaa vaihdetta silmään, TPS iski. Marko Anttila suojasi komeasti kiekkoa Pelicans-alueella ja tarjoili sen Anssi Rantaselle. Ensimmäistä ottelua TPS-paidassa pelannut puolustaja sai tintata täydellä voimalla kiekon lahtelaisreppuun.

Illan komein osuma säästettiin kuitenkin viimeiseksi. Tero Koskiranta karvasi kiekon Pelicans-alueella, jonka seurauksena Anttila pääsi nokikkain Pavelecin kanssa. Tshekkiveskarin silmätkään eivät pysyneet Anttilan veivien perässä, ja tuloksena oli upea 5-2-osuma.

Tämän enempää ei maaleja nähty, ja loput ottelusta oli puhdasta pelailua. TPS:n voitto kasvatti joukkueiden välisen eron jo kymmeneen pisteeseen, ja turkulaisten matka alempaan pudotuspeliviivaan on enää kolme pistettä.

- Yläpuolella pelit menivät sopivasti. Pikkuhiljaa alkaa selät näkyä edessä, ja se on hieno asia, Pajuoja pohti ottelun jälkeen.

TPS jatkaa kiertuettaan Tampereelle, jossa se kohtaa perjantaina Tapparan.