Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Pelicans

2-3
TI 15.1.2013

Palautus maanpinnalle

TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja oli hävityn Pelicans-ottelun jälkeen ilmeisen pettynyt joukkueeseensa. Pajuojan mukaan joukkue lähti otteluun takki auki, ja se näkyi tulostaululla.

- Ensimmäisen kerran olen pettynyt joukkueen asenteeseen. Ennen ottelua oli aistittavissa, että nyt mennään vaan hakemaan pinnat pois. Tässä sarjassa ei ole yhtään peliä, josta voisi vaan hakea pinnat pois, Pajuoja jyrähti.

- Pelin alku oli meiltä huono. Lähdettiin 50 prosentin tasosta. Nostettiin kyllä loppuun, mutta se ei riitä, TPS-käskijä muistutti.

TPS-valmennus oli muuttanut ketjukoostumuksia edellisistä peleistä, ja muutokset näyttivätkin toimivan ajoittain. Tero Koskirannan johtama ketju laidoillaan Ville Vahalahti ja Marko Anttila loi tukuittain hyviä maalipaikkoja mutta onnistui maalinteossa vain kahdesti.

Anttila tykitti b-pisteen ulkokaarelta komean lämärin Pelicans-maaliin, ja Koskiranta iski Rasmus Ristolaisen huikeasta syötöstä kiekon toistamiseen pömpeliin.

Vaikka Camilo Miettinen pelasi erinomaisen pelin, ei yhteispeli Brian Willsien ja Marko Virtalan kanssa tuottanut vielä tulosta. Puolustuksessa Josh MacNevin ja Tom Preissing tekivät ensiesiintymisensä TPS-paidassa.

- Meillä oli kaksi uutta pelaajaa, ja kun he tulivat tänään aamutreeneihin, niin kuviot eivät varmasti olleet ihan selvinä. Odotin kuitenkin, että he tuovat energiaa muuhun joukkueeseen, mutta kävikin toisinpäin, Pajuoja ihmetteli.

- En halua vielä tässä vaiheessa lähteä arvioimaan heitä, mutta ovat varmasti meille vahvistuksia, Pajuoja pohti uusien puolustajien merkitystä joukkueessa.

Maalivahdit huippuiskussa

Illan parhaat pelaajat löytyivät molempien maalien tolppien välistä. Pelicans-vahti Jere Myllyniemi torjui niin Koskirannan kuin Willsienkin läpiajon. Toisessa päässä Atte Engren pysäytti mm. Pelicansin 3-1-hyökkäyksen ja maalin eteen nousseen kultakypärä Pekka Jormakan yrityksen.

TPS:lle kahteen maaliin jääminen ei ollut uusi asia.

- Jos katsotaan viimeiset kuusi peliä, niin niistä viisi on päättynyt 3-2, ja me olemme aina hävinneet. Meillä on joku kolmannen maalin kirous, ettei saada sitä aikaiseksi. Maalipaikkoja oli kyllä, Pajuoja pohti.

Lokakuussa turkulaisseuran valmentajaksi siirtynyt Pajuoja uskoi, että joukkueella on vielä mahdollisuus nousta kympin sakkiin. Joukkue kuitenkin kaipaa päävalmentajan mukaan vielä yhtä sentteriä ja selkeää tasonnostoa.

- Juna ei todellakaan mennyt. Pudotuspeleihin pääseminen vaatii tosin hyvää putkea. Pitää saada se putki päälle ja alkaa kaivaa niitä voittoja.