Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Lukko

2-1
TO 24.1.2013

Anttila kaatoi Lukon - jälleen

TPS:n ja Lukon välisestä kamppailusta tuli vähämaalinen kuten etukäteen epäiltiinkin. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin, ja ottelun todelliset maalipaikat olivat vähissä. Molemmat onnistuivat käyttämään yhden paikan hyväkseen, ja voittomaalikilpailun ratkaisi tuttu mies.

Tammikuun tasauksessa TPS ja Lukko mättivät maaleja sen minkä kerkesivät, ja puolustuspelaaminen jäi taka-alalle. Alkuvuoden neljäs kohtaaminen oli kuitenkin täysin eri maata. TPS oli jälleen hallitsevampi osapuoli, mutta todelliset huippupaikat jäivät puuttumaan.

- Lukko puolustaa pirun hyvin. Se ei juurikaan tee virheitä ja puolustaa hyvin pelin keskustaa. Tuntui, että vaikka pyörittiin siellä alueella ja pidettiin kiekkoa, niin maalipaikkoja saatiin aika vähän luotua, TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja pohti ottelun jälkeen.

Vaikka vierasjoukkue oli hyvä puolustussuuntaan, oli sillä hyökkäyspäässä suuria ongelmia. Lukon paikat olivat vielä harvemmassa kuin turkulaisten, mutta yhden se onnistui silti käyttämään.

Justin Azevedo karvasi kiekon Marko Anttilalta keskialueella ja karkasi puolittaiseen läpiajoon. Tarkka rannelaukaus ohitti TPS-maalissa ensimmäistä kertaa aloittaneen Ville Hostikan, ja peli oli 0-1.

Maalin jälkeen TPS puski päätään seinään nimeltä Petri Vehanen. Lukko-maalivahti torjui vaivattoman näköisesti kaikki turkulaisyritykset, ja jos Vehanen ei ehtinyt hätiin, niin kiekon siivosivat puolustajat tai maalitolpat.

Loppuun asti ei maailmanmestarin taika kuitenkaan kestänyt. Kun peliä oli jäljellä reilut kaksi minuuttia, vahvan ottelun pelannut Veli-Matti Vittasmäki nousi vahvasti maalin takaa ja kiskaisi kiekon voimalla aivan Lukko-maalin kattoon.

Tasoitusmaali oli suuri helpotus TPS-penkin takana.

- Uskottiin siihen, että kun vaan jaksetaan jauhaa siellä hyökkäysalueella, niin se palkitaan. Sitten Vittasmäki, joka nostaa tasoaan koko ajan, teki tärkeän maalin. Lopussa kiekko pomppi vähän sinne tänne, että oli jopa kolmeen pinnaan mahdollisuus, Pajuoja kuvaili ottelun loppuhetkiä.

Jatkoajalla TPS sai kiekon kertaalleen Vehasen selän taakse, mutta maali hylättiin potkumaalina. Jatkoajan toiseksi paikka tuli Lukolle, kun Teemu Nurmi karkasi läpiajoon. Hostikka torjui Nurmen yrityksen eleettömästi, ja ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta.

Rankkarit olivat kahden miehen taisto, kun sekä Azevedo, että Anttila onnistuivat ainoana kolmen kierroksen jälkeen. Lisäkierroksilla Anttila onnistui toistamiseen, mutta Azevedo epäonnistui, vaikka sai yrittää ratkaisua kahdesti.

Ensimmäisessä yrityksessä Hostikka lähti vastaan liian aikaisin, joten Azevedo sai yrittää uudestaan. TPS-molari osoitti kuitenkin erinomaista paineensietokykyä torjumalla myös toisen yrityksen komeasti.

Voitto nosti TPS:n 55 pisteeseen, ja kymmenentenä olevaan SaiPaan on eroa nyt 11 pistettä. Välissä ovat myös Ässät ja Pelicans. TPS:n pelit jatkuvat lauantaina, kun se kohtaa Jyväskylässä JYPin.

Loppukauden mahdollisia pelaajahankintoja pohditaan Pajuojan mukaan heti perjantaina.

- Meillä on perjantaina päivällä palaveri  asiasta. Kyllä me edelleen miehiä haetaan, mutta tuntuu, että meidän verkot ovat vähän harvoja. Muutamalla muulla on vähän tiiviimpiä verkkoja, kun niihin jää niitä kaloja, Pajuoja arvioi.