Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Lukko

6-5
LA 19.1.2013

Anttila heilutti tahtipuikkoa lauantai-illan trillerissä

Tammikuun tasauksen toinen ottelu myötäili pitkälti samoja linjoja kuin ensimmäinenkin paitsi, että roolit olivat vaihtuneet. Tällä kertaa oli TPS:n vuoro aloittaa vahvasti, menettää johtoasema mutta napata kuitenkin kaksi sarjapistettä.

Lauantai-illan voitto oli TPS:lle erittäin arvokas pisteiden muodossa mutta erityisesti henkisen tilanteen kannalta. Viides peräkkäinen tappio olisi ollut erittäin iso pala purtavaksi, kun tarkoitus on nousta vielä mukaan taisteluun pudotuspelipaikoista.

Tappio oli erittäin lähellä, mutta turkulaisten otteista pystyi ottelun loppuhetkillä aistimaan itsevarmuuden, jota ei ole nähty vähään aikaan.

Tuon itsevarmuuden ansiosta TPS pystyi nousemaan 2-4-tilanteesta maalin päähän, ja vaikka Lukko karkasi uudestaan kahden maalin karkumatkalle, TPS pystyi vielä pusertamaan tarvittavat osumat.

Ylivoiman kanssa TPS:llä oli vielä ongelmia, sillä lauantainakaan TPS ei ylivoimalla onnistunut, vaikka pääsi pelaamaan kahdesti 5-3-ylivoimaa. Mikäli turkulaisten ylivoima olisi kunnossa, tammikuun tasauksen pisteet olisivat menneet turkulaisille puhtaasti 6-0.

TPS:ltä erinomainen startti

TPS aloitti pelin loistavasti, ja Lukko-viisikot olivat hätää kärsimässä jokaisen TPS-ketjun kanssa. Vajaassa kuudessa minuutissa kotijoukkue oli karannut kahden maalin johtoon, kun ensin Miikka Tuomainen siivosi irtokiekon Petri Vehasen taakse, ja hetken päästä Marko Anttila veivasi illan komeimmalla osumalla 2-0-lukemat.

Tämän jälkeen ote siirtyi osittain raumalaisille, kun TPS kulutti jäähypenkkiä. TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja harmitteli sitä, että hyvä alku möhlittiin itse.

- Jos joku peli on joskus valmentajan käsissä, niin tämä oli kaukana siitä. Kuritonta pelaamista. Viisi ensimmäistä jäähyä oli ihan turhia, ja niillä päästettiin Lukko peliin mukaan, Pajuoja arvioi ottelun jälkeen.

Seuraavat neljä osumaa merkittiinkin vierasjoukkueen sarakkeeseen, ja kun ottelua oli pelaamatta viisitoista minuuttia, oli Lukko siirtynyt 4-2-johtoon.

Tämän jälkeen alkoi TPS:n hurja rymistys, jonka aloitti Niko Karhu iskemällä liigauransa ensimmäisen maalin Marko Anttilan esityöstä.

Jerry Ahtola kuittasi turkulaismaalin iskemällä raumalaiset takaisin kahden maalin karkumatkalle vain minuutti myöhemmin.

TPS ei tästä lannistunut, vaan Tom Preissing livautti kiekon viivalta Vehasen selän taakse, ja kun 19 sekuntia oli pelaamatta, Brian Willsie huudatti kotiyleisöä iskemällä äärimmäisen tärkeän tasoituksen.

- Tämä peli osoitti, ettei koskaan kannata luovuttaa. Meillä on muutama ukko tällä hetkellä aika kuumana. Willsie ja Anttila ovat kyllä vaarallisia kaiken kaikkiaan, Pajuoja kehui huippuvireeseen äityneitä ykköstykkejään.

Jatkoajalla kumpikaan ei onnistunut maalinteossa, joten ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta. TPS iski pöytään villin kortin, kun se laittoi tolppien väliin Ville Hostikan. KHL:stä Turkuun saapunut veskari kiitti luottamuksesta eikä päästänyt kiekkoja taakseen.

Kun TPS:stä onnistui kaksi Markoa (Anttila ja Virtala), kaksi pistettä jäi Turkuun lihottamaan TPS:n pistepussia.

Paitsiottomuus harmitti

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Pajuoja ei harmitellut joukkueen tehottomuutta maalipaikoissa vaan jotain aivan muuta.

- Jatkoajalla ainut mitä valmentaja pyysi oli, että pelaajat tekisivät paitsion. Olisi saatu jäähyaitio tyhjäksi ja 4-3-ylivoima. Me yritettiin kyllä, mutta otteluvalvojakin ehkä pystyy myöntämään, niin siellä oli viiden metrin paitsio, joka jäi viheltämättä, Pajuoja kyseli pilke silmäkulmassa.

Otteluvalvoja Samuli Hietarinta myönsi selkeän tilanteen, jota moni olisi voinut pitää TPS:n kannalta hyvänä.

- Yritys ja toteutus olivat kunnossa, mutta tuomarit eivät onnistuneet, Hietarinta virnisti.

Voiton myötä TPS ilmoittautui tosissaan mukaan taisteluun kymppisijasta.

- Kaiken kaikkiaan arvokkaat pisteet meille. Jos tässä sarjassa on jotain päävastustajia, niin me kohdataan aika paljon niitä tässä seuraavaksi. Mahdollisuudet ovat edelleen olemassa, Pajuoja ilmoitti.

Vahalahti kaikkien aikojen tepsiläinen

TPS-kapteeni Ville Vahalahdelle lauantain ottelu oli erittäin merkityksellinen, sillä Paraisten Paroni nousi TPS:n kaikkien aikojen ottelutilaston kärkipaikalle yhdessä Timo Nummelinin kanssa.

Vahalahdella on TPS:ssä pelattuja otteluita kasassa nyt 691 kappaletta. Vahalahti nousee listan ykköseksi tiistaina Espoossa, kun TPS kohtaa Espoon Bluesin.