Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Kärpät

2-3
PE 4.1.2013

Plihal ratkaisi Turussa

TPS-Kärpät-ottelun ratkaisija ei tullut varmasti kenellekään yllätyksenä. Turusta Ouluun täksi kaudeksi siirtynyt mutta toistaiseksi hyvin vaisusti esiintynyt Tomas Plihal piristyi jälleen vanhaa kotiseuraansa vastaan. Tuloksena tällä kertaa ottelun avausmaali sekä ratkaisu voittolaukauskilpailussa.

Illan ottelu oli hyvin kaksijakoinen, sillä osa ottelusta mentiin vieraiden täydellisessä hallinnassa, kun taas välillä Kärpät oli aivan helisemässä TPS:n painaessa peliä oululaisten päätyyn.

Varsinaisella peliajalla molemmilla oli lukuisia maalipaikkoja, joista molemmat käyttivät hyväkseen vain kaksi.

Ottelun alku oli varsin Kärppä-merkkinen, sillä turkulaisilla oli pahoja vaikeuksia oman pelinsä löytämisessä. Vain Atte Engrenin huikea vire piti tilanteen maalittomana.

- Jollain tavalla täytyy ottaa omaan piikkiin tätä joukkueen alkua. Valmennus ei pystynyt tänään herättelemään ryhmää riittävästi. Oltiin aika vaisuja, harmitteli TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja joukkueensa kehnoa alkua.

Maalinteon avasi turkulaisille tuttu mies, kun Engren torjui Juho Keräsen laukauksen suoraan Tomas Plihalin lapaan. Plihal ei erehtynyt vaan tinttasi kiekon varmasti tyhjään maaliin.

TPS:n tasoitus oli huikeaa kautta pelaavan Marko Anttilan taidonnäyte. Anttila nappasi kiekon itselleen puolustuspäässä, kiepautti itsensä kahden kärppäpelaajan ohi ja tarjoili ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Miikka Tuomaiselle niin upean paikan, ettei tämä voinut erehtyä vaan iski pelin tasoihin.

Kärpät ei käyttänyt mahdollisuuttaan

Toiset erät ovat olleet tällä kaudella turkulaisille myrkkyä, ja sama kaava jatkui myös Kärppiä vastaan. Kärpät pystyi pyörittämään peliä TPS-päädyssä, ja erän puolivälissä oululaiset karkasivat jälleen johtoon.

Joonas Kemppainen punnersi kiekon maalille ja iski oman irtokiekon sisään TPS-puolustajien ihmetellessä vieressä.

Päätöserässä Kärpillä oli lukuisia paikkoja karata kahden maalin johtoon, mutta Atte Engren torjui niin Juha-Pekka Haatajan läpiajon kuin muutkin oululaistilanteet.

- Pelin aikana saatiin tunnetasoa nousemaan mutta oli siinä Kärpillä paikkoja kun he johtivat 2-1. Onneksi kestettiin. Loppua kohden saatiin sitten painetta aikaiseksi, TPS-käskijä totesi.

Tässä vaiheessa kuvioihin astuikin Anttila. Yli kaksimetrinen taituri oli erinomaisella pelipäällä läpi ottelun, ja tasoitusmaali oli jälleen hänen käsialaa.

Anttila nousi väkisin maalin takaa ja tarjoili takatolpalle, jossa Hannu Pikkarainen oli lapoineen välissä. Kiekko verkkoon, ja peli oli tasan.

Plihal ratkaisee

Jatkoajalla Miika Wiikmanin ohitusta pääsivät yrittämään niin Ville Vahalahti kuin Brian Willsiekin, mutta kumpikaan Tepsin maalitykeistä ei saanut avopaikasta kiekkoa sisään.

- Jatkoajalla saatiin kuusi laukausta, mutta se kuvaa aika hyvin, että saatiin vain kaksi maalia kohti. Räiskittiin vähän sinne tänne, Pajuoja myönsi.

Rankkareissa ainut onnistuja oli yllättäen Plihal, joten lisäpiste matkasi Ouluun. Turkulaisille jäi vain yksi piste, mutta sekin oli erittäin arvokas.

- Olen kyllä tyytyväinen yhteen pisteeseen, kun kuitenkin oli vahva vastustaja vastassa. Jokainen pinna on ehdottoman tärkeä, kun sarja on tasainen. Huomenna jatketaan taas Helsingissä, Pajuoja lopetti.