Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Kärpät

1-0
TO 1.11.2012
HK Areena

TPS nollasi Kärpät

Alec Martinezin ensimmäinen SM-liigamaali siivitti TPS:n 1-0-voittoon Kärpistä. TPS:llä oli saumat ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla, mutta ratkaisu siirtyi lopulta jatkoajalle. Samalla selvisi, että Lauri Korpikoski aikoo jatkaa Turussa myös maajoukkuetauon jälkeen.

Torstai-illalla HK Areenalle saapuneet ihmiset saivat olla todistamassa viihdyttävää ja hyvää jääkiekkoa. Vaikka ottelu pelattiin maalittomana aina jatkoajalle asti, ei peli ollut missään nimessä tylsää.

Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa iskeä kiekkoa pömpeliin, mutta tolpat ja loistavasti torjuneet Atte Engren ja Johan Backlund pitivät maalit puhtaana.

Vierasottelussa Pelicansia vastaan vain TPS:n ykkösketju pystyi luomaan painetta hyökkäyspäähän, mutta torstaina tilanne oli toisin. Ykkösketjun lisäksi Corey Locken johtama kakkosketju sekä Tapio Laakson johtama kolmonen saivat hyviä tilanteita aikaiseksi Kärppien maalille.

Myös puolustuspäässä TPS esiintyi mallikkaasti tappaen muun muassa kaksi alivoimaa. Kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut Engren toimi viimeisenä lukkona torjuen ottelussa yhteensä 18 kertaa.

Martinez avaa maalitilin

Vaikka molemmat maalivahdit pelasivat erinomaisesti 60 minuuttia, toiselle sattui kuitenkin ikävä kömmähdys heti jatkoajan aluksi.

Corey Locke karvasi kiekon hyökkäysalueella, ja Lauri Korpikoski toimitti kiekon viivaan Alec Martinezille. Jenkkipakin löysä laukaus yllätti Kärppä-vahti Backlundin täydellisesti, ja TPS pääsi maajoukkuetauolle kolmen ottelun voittoputkessa.

Voittosyötön antanut Korpikoski oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon, vaikka miehelle olisi se kolmaskin piste maistunut.

- Totta kai kolmea pistettä haetaan, mutta ollaan tyytyväisiä kahteen. Kärpilläkin oli hyviä paikkoja ja he on kuitenkin kärkijoukkueita. Hyvä taisteluvoitto ja kaksi pistettä. Tärkeä voitto ennen kuin mennään tauolle, Korpikoski kertoi ottelun jälkeen.

Korpikoski jatkaa tauon jälkeen

Illan ottelu oli Korpikosken lock-out-sopimuksen viimeinen, mutta miehen otteista saadaan nauttia Turussa jatkossakin, mikäli NHL ei käynnisty.

- Näillä näkymin ollaan TPS:n mukana. Huilataan tauko ja sitten jatketaan pelejä. Ei ole vielä tietoa mihin asti jatketaan, joten mennään viikko kerrallaan. Marraskuun lopulla menen ehkä takaisin Phoenixiin, mutta sen näkee sitten, viidessä ottelussa kymmenen tehopistettä iskenyt Korpikoski ilmoitti.