Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - KalPa

0-4
LA 2.2.2013

Maalinteon vaikeus

Sarjakakkoseksi perjantaina noussut KalPa vei täyden pistepotin Turusta kaatamalla TPS:n maalein 0-4. Vaikka TPS jäi nollille, eivät illan lukemat kerro aivan koko totuutta. Ottelu eteni tasaisena kaksi erää, mutta päätöserässä savolaisvieraat menivät menojaan.

- Lukemat on aika tylyt. 4-0 kotikaukalossa. Meillä oli kuitenkin tarvittava määrä maalipaikkoja toisessa erässä. Ei vaan mennyt, harmitteli TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja tappion jälkeen.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat erittäin tasaisia, ja molemmilla joukkueilla oli lukuisia hyviä maalipaikkoja. Viimeistelyssä oli kuitenkin tahmeutta, ja päätöserään lähdettiinkin KalPan niukassa 1-0-johdossa Artturi Lehkosen onnistuttua läpiajosta.

Päätöserän alussa Petri Lammassaari onnistui ohjaamaan Adam Masuhrin viivakudin verkkoon, ja TPS:n tilanne alkoi näyttää tukalalta. Turkulaisten viimeinen oljenkorsi taittui lopulta KalPa-maalin ylärimaan, johon rankkaria yrittäneen Miikka Tuomaisen tuima rannelaukaus kilahti.

Pian tämän jälkeen KalPa pääsi myllyttämään 5-3-ylivoimaa kahden minuutin ajan, ja juuri kun TPS pääsi täysilukuiseksi, Lehkonen kiskaisi komealla laukauksella illan toisen maalinsa.

Marko Kauppinen viimeisteli illan loppulukemat 0-4:ään vajaa minuutti myöhemmin. Vaikka TPS ei pystynyt vastaamaan KalPan rutistukseen, ei Pajuojalla ollut suuria moitteita ryhmälleen.

- Me ollaan pelattu nyt 15 peliä kuukauden aikana ja voin sanoa, että helvetin ohuella ryhmällä. Sikäli olen noista hepuista ylpeä, miten he ovat jaksaneet painaa tämän kuukauden. Meillä ei juuri varamiehiä ole, ja nytkin kun Marko Virtala putosi jo ensimmäisessä erässä, niin ei voi moittia sitä, miten pelattiin. KalPa on kuitenkin yksi liigan kovimmista joukkueista, Pajuoja jakoi kehuja omilleen ja vastustajalle.

Tappio tuli ikävään saumaan, sillä ero pudotuspelipaikkaan venähti jo 12 pisteen mittaiseksi. TPS-käskijän mielestä joukkueella ei kuitenkaan ole motivaatio-ongelmia, vaikka kymppipaikka onkin jo turhan kaukana.

- Niin pitkään kun meillä on teoreettinen mahdollisuus, meillä on mahdollisuus. Sitten kun se teoreettinen mahdollisuus menee, niin sitten pitää miettiä uusi tavoite, Pajuoja ilmoitti.

SM-liigassa hiljennytään nyt maajoukkuetauon ajaksi, ja ottelut jatkuvat jälleen EHT-turnauksen jälkeen. TPS:stä maajoukkueen mukana ovat Atte Engren sekä Marko Anttila. SM-liiga jatkuu TPS:n osalta 12.2. kun TPS matkustaa HPK:n vieraaksi Hämeenlinnaan.