Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - KalPa

7-3
TI 20.11.2012
HK Areena

KalPa jäi jyrän alle

TPS tarjoili kuopiolaisvierailleen melkoisen selkäsaunan tiistai-iltana, sillä mustapaidat heiluttivat KalPan maaliverkkoja peräti seitsemän kertaa. Kun KalPa onnistui maalinteossa vain kolmesti, TPS nappasi itselleen täyden pistepotin.

Kymmenen maalia ja kymmenen maalintekijää. TPS:n ja KalPan kohtaaminen ei ollut mikään tavallinen kiekkoilta. Etenkin TPS:n riveistä löytyi tiistaina onnistujia toinen toisensa perään.

KalPa sai todistaa sen, että myös turkulaisten ykkösketjun takaa löytyy tulivoimaa. Seitsemästä maalista ykkösketju väsäsi kolme, mutta loput neljä osumaa merkittiin muille ketjuille.

TPS on viime peleissä peluuttanut ykkösnyrkkiään erittäin paljon, mutta KalPaa vastaan peluutus oli tasaisempaa. TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja iloitsi laajan rintaman onnistumisista

- Lähdettiin parantamaan hyökkäyspeliä ja rytmittämään tätä hommaa paremmin. Siinä onnistuttiin kyllä hyvin. Tiedetään, että kun me päästään tuonne hyökkäysalueelle paremmin, niin siellä se meidän vahvuus on. Ollaan yritetty vähän liian hätäisiä keskialueen ylityksiä pelkästään siirtokiekoilla, mutta nyt riitti kärsivällisyys. Hienoja maaleja, ja oikeille miehille tuli varsinkin kolmannessa erässä, Pajuoja totesi ottelun jälkeen.

Vaikka seitsemän tehdyn maalin jälkeen on hankala keksiä moitteen sijaa, parannettavaakin löytyi. TPS heräsi peliin mukaan oikeastaan vasta avausmaalin jälkeen.


- Alussa oltiin kyllä heikkoja. Valmistautuminen menee valmennuksen piikkiin, ettei saatu heppuja heräämään. Siinä vaiheessa Engrenin Atte otti tärkeitä torjuntoja. Tällaisesta maalivahtipelistä kyllä tykkään, että maalivahti on silloin hereillä kun tarvitsee. Sen jälkeen voi lurautella pari, niin jää vähän hampaankoloon, Pajuoja virnisti.

Korpikoskea ei pysäytä mikään

Ottelun alussa KalPa tulikin vahvasti päälle, mutta TPS puolusti hyvin. Viiden minuutin pelin jälkeen Marko Anttila sai niitata Tapio Laakson nappisyötön KalPan verkkoon.

Illan 2-0-osuma olikin sitten kahden maestron todellinen taidonnäyte. Lauri Korpikoski raivasi tilaa maalin eteen, ja Petteri Nummelin kiepautti kiekon todella upeasti ohi KalPa-vahti Juha Toivosen.

Ja vaikka KalPa onnistui pääsemään pomppumaalilla maalin päähän, ei TPS tästä hätkähtänyt. Korpikoski raivasi itsensä läpiajoon ja hankki rankkarin. Kova vauhti ja terävä rannelaukaus aivan yläputken alle, ja peli oli 3-1.


Päätöserässä TPS meni menojaan. Ensin Rasmus Ristolainen tälläsi viivalta kauden ensimmäisellään TPS:n jo 4-1-johtoon, ja hetkeä myöhemmin Miikka Tuomainen siivosi irtokiekon 5-1-johdon merkiksi.

KalPa kavensi heti seuraavassa vaihdossa, mutta sitten jatkui Korpikosken show. Mies raastoi kiekon itselleen kulmasta ja tarjoili millintarkan syötön maalin eteen, jossa Brian Willsie oli mailoineen välissä.

Kun Ville Vahalahtikin onnistui maalinteossa pitkästä aikaa, oli tilanne jo 7-2. TPS-kasvatti Artturi Lehkonen toi pientä lohtua vierasjoukkueelle kavennuksellaan, mutta muuten KalPan ilta jäi Turun illassa sysipimeäksi.

Voitosta saadut kolme pistettä nostavat TPS:n 26 pisteeseen, ja ero alimpaan pudotuspeliviivaan on nyt yhdeksän pistettä.

Piste-ero voi kaventua jo torstaina Tampereella, kun TPS kohtaa sarjajumbo Ilveksen.