Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - JYP

3-2
TO 20.12.2012
HK Areena

TPS joululomille voittotunnelmissa

TPS-miehistö pääsee kinkunsyöntiin hyvillä mielin, sillä turkulaiset ottivat kauden kolmannen rankkarivoittonsa JYPistä. Ainoana voittomaalikilpailussa onnistunut Marko Anttila siivitti TPS:n seitsemänteen peräkkäiseen kotivoittoon.

TPS:n ja JYPin välinen ottelu oli kuin pullollinen hyvää punaviiniä, sillä se parani vanhetessaan erä erältä. Avauserä ei tarjonnut montaakaan maalipaikkaa, ja erän kohokohta olikin Rasmus Kulmalan komea avojääpommi JYP-pakki Kristian Näkyvään.

Toisessa erässä pelin tahti koveni, ja molemmilla joukkueilla oli hyviä painostuksia hyökkäyspäässä. Erä ehti vanhentua viitisen minuuttia, kun TPS karkasi johtoon.

Ville Vahalahti pääsi nokikkain Joni Myllykosken kanssa, mutta JYP-vahti onnistui peittämään TPS-kipparin yrityksen. Vahalahti kuitenkin noukki kiekon itselleen ja tarjoili Kevin Shattenkirkille, jonka tarkka rannelaukaus sujahti JYP-maalin yläkulmaan.

JYP kavensi kymmenen minuutin päästä, kun Jari Jääskeläinen sai onnekkaasti Cory Quirkin syötön itselleen ja ohitti Antero Niittymäen etukulmasta.

Vierasjoukkue lisäsi johtoaan päätöserän alussa, kun Ramzi Abid yllätti Niittymäen etukulmasta melko helpon oloisesti. Myös TPS-puolustus oli tilanteessa pahasti myöhässä.

Tämän jälkeen Niittymäki oli kuitenkin ohittamaton, ja TPS-vahti piti joukkuettaan pystyssä loistavilla torjunnoillaan.

Tasoitus nähtiin päätöserän puolivälissä, kun TPS karkasi ylivoimahyökkäykseen. Corey Locke ei huomannut toisella laidalla luistelevaa Vahalahtea vaan tälläsi tarkan laukauksen JYP-puolustajan jaloista ohi Myllykosken.

Anttila ratkaisee - jälleen

Varsinainen peliaika ei tarjonnut lisämaaleja, ja kun jatkoaikakin päättyi loistopaikoista huolimatta maalittomana, ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta kuten tämän kauden aiemmissakin kohtaamisissa.

Kolme ensimmäistä paria ei onnistunut yrityksissään, joten ratkaisu jäi neljänteen pariin. Niittymäki koppasi Rich Peverleyn yrityksen hanskaansa, mutta Marko Anttila tälläsi kiekon voimalla ohi Myllykosken.

Voitto oli TPS:lle seitsemäs peräkkäinen kotihallissa, ja sen myötä TPS nousi sarjataulukossa Lukon ohi 11:nneksi. Alempaan pudotuspeliviivaan on matkaa enää kolme pistettä.

TPS:n pelit jatkuvat joulun jälkeen, kun se kohtaa 28.12. kymppipaikkaa hallussaan pitävän Porin Ässät.