Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - JYP

3-2
TO 20.12.2012
HK Areena

Kauden kolmas voitto JYPistä?

Joulu lähestyy jälleen kovaa vauhtia, mutta sitä ennen on vuorossa vielä yksi kovatasoinen lätkämatsi, kun TPS:n vieraaksi HK Areenalle saapuu sarjavitonen JYP. TPS on voittanut kauden molemmat keskinäiset kohtaamiset.

TPS:llä oli torstaina mahdollisuus nousta Lukon ohi 11:nneksi, mutta niukka 3-2-tappio HIFK:lle jätti TPS:n ilman pisteitä, ja näin sarjasijoitus pysyi samana. Samalla varmistui se, että TPS lähtee joulutauolle alemman pudotuspeliviivan alapuolelta, sillä kymppisijaa miehittävä Ässät voitti oman ottelunsa ja kasvatti eron viiteen pisteeseen.

Lukon yläpuolelle nouseminen on mahdollista vielä torstaina, sillä joukkueiden välillä on vain yksi piste. Kun Lukko ei pelaa enää ennen joulua, voitto riittää TPS:lle raumalaisten ohittamiseen.

Vierailta löytyy iskukykyä

Vierasjoukkue JYP on keikkunut sarjan kärkipäässä heti kauden alusta alkaen, mutta tiistain tappio Bluesia vastaan pudotti keskisuomalaiset viidenneksi.

Vierasjoukkueen suurimmat odotukset kohdistuvat ykkössentteri Lars Elleriin, joka on ollut yksi liigan parhaimmista työsulkupelaajista. Eller on iskenyt kymmenessä ottelussa yhteensä 13 tehopistettä.

Myös kakkosketjun tutkapari Eric Perrin ja Ramzi Abid on ollut erittäin vaarallinen, ja jatkosopimuksen JYPiin juuri allekirjoittanut Abid on ollut vieraiden paras maalintekijä kymmenellä osumallaan. Perrin on pistepörssissä viidentenä.

Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet voittomaalikilpailun päätteeksi TPS-voittoihin. Turussa TPS oli parempi maalein 4-3, ja Jyväskylässä TPS vei kaksi pistettä tuloksella 1-2.

Tiukka kamppailu on tiedossa nytkin, ja esimerkiksi tolppien välissä pelaa todennäköisesti kaksi liigan kuumimmista maalivahdeista. TPS-vahti Atte Engren on ollut koko kauden ajan ilmiömäinen, ja TPS-puolustus voi luottaa täysin sataprosenttisesti molariinsa.

Myös Tuomas Tarkki on ollut maalillaan vakuuttava, eikä JYP ole kertaakaan kaatunut pelkkään maalivahtipeliin.

Näytönpaikkoja tarjolla

TPS on kärsinyt koko kauden ikävistä loukkaantumisista, ja tiistaina Tepsin ykköspakki Kevin Shattenkirk loukkasi itsensä ja jätti kaukalon avauserässä. Kun lisäksi Rasmus Ristolainen on torstaina nuorten maajoukkueen mukana, löytyy kokoonpanosta tilaa lupaaville junioreille.

Tiistaina yksi heistä näytti, ettei päätä kylmä tiukassakaan paikassa. Vasta 16-vuotias hyökkääjä Mikko Rantanen sai kiekon yllättäen HIFK-maalin edessä, ja nuorukainen tälläsi kylmäviileästi kiekon ohi Joni Ortion. Rantanen oli osumallaan liigahistorian toiseksi nuorin maalintekijä. Viime kaudella Aleksander Barkov jr. teki avausmaalinsa vain pari viikkoa nuorempana.

Vaikka kärkipakit ovatkin poissa, hyökkäysvoimaa TPS:llä riittää. Ykkösketjun muodostavat Marko Anttila, Ville Vahalahti ja Tero Koskiranta ovat olleet viime otteluissa oivassa vireessä, ja samaa voidaan odottaa myös JYPiä vastaan.

TPS on voittanut nyt peräti kuusi edellistä kotiotteluaan, joten mikä olisi hienompi tapa lähteä joululomalle kuin seitsemän ottelun kotivoittoputki. Tule kannustamaan TPS voittoon ja voit itsekin lähteä joululomalle paremmalla mielellä.