Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - JYP

4-3
KE 19.9.2012
HK Areena

TPS:lle kauden avausvoitto

Hallitseva Suomen mestari JYP joutui nöyrtymään keskiviikkona Turussa, kun TPS vei voiton voittomaalikilpailussa. Ratkaisevan rankkarin iski sisään Corey Locke.

Ottelusta saadut kaksi pistettä olivat TPS:lle erittäin tärkeät, mutta vielä tärkeämpiä olivat tapa, jolla ne tulivat sekä voitto ylipäätään.

Kolmen tappion jälkeen kauden jatkaminen olisi ollut huomattavasti vaikeampaa.

- Oli vähän enemmän kuin kaksi pistettä tuo lopputulos. Se antaa jatkoa ajatelleen varmasti lisää itseluottamusta, TPS:n päävalmentaja Pekka Virta iloitsi ottelun lopputulosta.

Willsielle avausmaali liigassa

Ottelun erikoisuutena olivat erikoistilanteet, sillä neljä maalia tehtiin toisen joukkueen ollessa vajaamiehisenä. Erikoisinta oli se, että kaksi maaleista tehtiin alivoimalla.

TPS avasi maalihanat avauserässä, kun ensimmäistä SM-liigaottelua TPS-paidassa ja heti kapteenina pelannut Brian Willsie iski Rasmus Ristolaisen laukauksesta tulleen irtokiekon ohi Tuomas Tarkin.

JYP vastasi vielä avauserässä Ramzi Abidin ja Jari Jääskeläisen maaleilla, kun TPS:n puolustus pelasi oman maalin edessä liian heppoisesti.

- Jokainen maali, joka tuli omaan päähän, jäi harmittamaan. Ihan liian pehmeää maalineduspelaamista kahdessa ekassa maalissa, Virta harmitteli.

- Isännän otteet pitäisi näkyä vähän kovemmin.

Alivoimalla tasoihin kahdesti

TPS:n tasoitus nähtiin heti toisen erän alkupuolella, kun Rasmus Kulmalan loistopassi alivoimalla vapautti Tapio Laakson läpiajoon. Laakso ei erehtynyt vaan nosti kiekon kylmän viileästi ohi Tarkin.

Erän puolivälissä Max Wärn vei vieraat jälleen johtoon Abidin loistopassista, ja päätöserään lähdettiin JYPin johtaessa yhdellä maalilla.

JYPillä oli kolmannessa erässä paikka ratkaista ottelu ylivoimalla mutta toisin kävi. TPS pelasi jälleen alivoimalla, ja Kulmala tarjoili kiekon tällä kertaa Hannu Pikkaraiselle, jonka löysä mutta tarkka rannelaukaus yllätti JYP-vahti Tarkin täysin.

TPS:n nuoriso-osasto Rasmus Kulmalan johdolla oli pelissä hyvässä iskussa, ja myös liigadebyyttinsä tehnyt Jarno Paven hoiti oman tonttinsa kunnialla.

- Hienosti suoriutui nuorempi osasto tänään. Mennään askel kerrallaan eteenpäin, Virta kehui.

- Maalivahdilta tietenkin huippupeli, minkä voittava peli yleensä vaatii, TPS-käskijä lisäsi suitsuttaen 10 vuoden jälkeen paluun liigajäille tehnyttä Antero Niittymäkeä.

Locke ratkaisee pelin

Päätöserä ei tarjonnut enempää maaleja, ja kun jatkoaikakin päättyi maalittomaan, ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta, jossa kaikki kuusi ensimmäistä pelaajaa onnistuivat heiluttamaan maaliverkkoa.

Neljännessä parissa Corey Locke harhautti komeasti Tarkin, ja Niittymäki puolestaan torjui Eric Perrinin vedon, ja näin TPS nappasi ansaitun lisäpisteen.

Turkulaisten ottelut jatkuvat heti perjantaina, kun TPS kohtaa kauden vaisusti aloittaneet Jokerit Helsingissä.