Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Jokerit

4-2
LA 8.12.2012
HK Areena

TPS:n vahva kotiputki sai jatkoa

Turun Palloseura jatkoi lauantain liigakierroksella vahvojen kotiotteluiden sarjaa. 1600 fanin vahvistamana Turkuun saapunut sarjajohtaja Jokerit oli monien mielestä ottelun ennakkosuosikki, mutta turkulaiset ennakkoasetelmasta välittäneet. Haasteeseen vastattiin niin kentällä kuin katsomossa ja huikean illan lopputuloksena sarjapisteet jäivät Turkuun 4-2 – voitolla.

TPS pelasi perjantaina Tapparaa vastaan vahvan päätöserän ja päävalmentaja Juha Pajuoja odotti toiveikkaasti saman lennon jatkuvan lauantaina. Alku oli kuitenkin hermostunutta ja Jokerit aloitti pelin terävämmin. Atte Engren oli jälleen hyvässä vireessä ja torjui mm. Markus Nordlundin rangaistuslaukauksen. 

Erän edetessä TPS pääsi paremmin peliin mukaan ja onnistui kertaalleen myös maalinteossa. Ylivoimalla kiekko pelattiin nopeasti tekopaikkaan Marko Anttilalle, joka ranteella kiskaisi kotijoukkueen maalin johtoon.  Toisessa erässä TPS siirtyi kahden maalin johtoon. Ville Vahalahti tarjoili laidasta Anttilalle, joka luistimella siirsi kiekon sivuun ja ohjasi lopulta sen kauniisti sisään.  


Shattenkirkin soolo
käänsi pelin kulun

Kahden maalin johtoasema kuivui lopulta kokoon ja monien mielestä vahvasti tuomareiden avustuksella. Atte Engren sai torjuntatilanteessa jäähyn maalin siirtämisestä ja muutamaa myöhemmin Corey Locke tuomittiin syylliseksi estämiseen jokerivahti Eero Kilpeläisen törmättyä mieheen ihmeellisen seikkailunsa päätteeksi. Jokerit rankaisi molempien ylivoimien aikana tasoittaen pelin. Toinen maali syntyi kahden miehen ylivoimalla ja samalla sekunnilla kuin Locken jäähy päättyi. Jokerit sai jatkaa vielä ylivoimalla ja kotijoukkueen tilanne näytti heikolta.  

Täydellistä draaman kaarta noudattaen kotijoukkue kuitenkin nousi hienolla tavalla. Vahalahti karvasi kiekon keskialueella ja pelivälineen nappasi mukaansa Kevin Shattenkirk. Shattenkirk purjehti yli puna- ja siniviivan kiertäen näyttävästi pari jokeripakkia. Tarkka laukaus painui vastustamattomasti sisään ja halli oli revetä.   


Päätöserän alkuun kotijoukkue sai nopean maalin. Illan hahmoihin lukeutuneet Anttila ja Vahalahti petasivat paikan Tero Koskirannalle, joka lirutti kiekon Kilpeläisen patjojen välistä sisään. Loppu oli kotijoukkueelta järkevää ja uhrautuvaa pelaamista, eikä Jokereita enää päästetty iskuetäisyydelle.

Tunnelma kuin
finaalipeleistä

Yli 8400 katsojaa näki pelin, jollaista ei ole koettu Turussa sitten kevään 2010. Mahtavaa tunnelmaa oli omalta osaltaan luomassa iso määrä Jokeri-faneja, jotka saivat myös turkulaiset innostumaan.

Meteli oli kova ja kannustus todella vahvaa. Myös joukkueiden valmentajat kehuivat ilmapiiriä erinomaiseksi. Kun pelissä oli vielä iso määrä komeita taklauksia ja torjuntoja sekä sopivassa määrin nujakointia, ei peli varmaan kotijoukkueen kannattajia jättänyt kylmäksi. TPS-fanien kannalta onkin harmillista, että seuraava kotipeli on vasta lähes kahden viikon kuluttua 20.12.


TPS-luotsi Juha Pajuoja näki voiton avaimena tahtotilan.   
- Isoin ero oli siinä kumpi halusi enemmän voittoa. Avausmaalin merkitys oli iso ja se saatiin. Hieno peli ja kiitos jokerifaneille, oli hieno pelata, Pajuoja kertasi. 


Jokereiden Tomi Lämsä harmitteli omiensa virhesumaa sekä kannattajien pettämistä.  
- Hallissa oli paljon faneja ja hieno tunnelma. Silti ei saatu itsestämme parasta irti, Lämsä manasi.