Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Jokerit

2-4
PE 19.10.2012
HK Areena

Filppulat kaatoivat TPS:n

Juha Pajuojan ensimmäinen ottelu TPS:n peräsimessä päättyi kirvelevään 2-4-tappioon Jokereita vastaan. Vieraiden takuumiehinä häärivät totutusti veljekset Ilari ja Valtteri Filppula, jotka iskivät Jokereiden tasoitus- ja voittomaalin.

Yli 8000 hengen yleisö oli saapunut HK Areenalle seuraamaan TPS:n ja Jokereiden välistä kamppailua, jossa Lauri Korpikoski teki paluun TPS-paitaan.

Paluu ei kuitenkaan sujunut odotetulla tavalla, sillä vielä perjantaina Korpikoski ei ollut totutulla tasollaan. Pelaamattomuus näkyi miehen otteissa, vaikka virtaa oli enemmän kuin tarpeeksi.

Kovalla taistelulla heti alkuun lähtenyt TPS onnistui iskemään kiekon Jokereiden maaliin kahdesti avauserässä. Ensin Brian Willsie kiepautti narripuolustuksen täysin kahville ja napautti kiekon tarkalla kudilla ohi Eero Kilpeläisen.

10 minuuttia myöhemmin Kris Russellin viivakuti kimposi päätyplekseistä maalille ja lirahti lopulta Kilpeläisen varusteista maaliin.

Ottelu näytti TPS:n kannalta hyvältä, sillä turkulaisten otteissa oli selvästi erilainen lataus kuin kertaakaan tällä kaudella.

- Aloitettiin ensimmäinen erä todella hyvin niin kuin odotinkin. Semmoinen into piukassa näillä hepuilla oli lähteä peliin, TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja totesi ottelun jälkeen.

Tällä kertaa lataus päättyi hyvin ikävällä tavalla. Toista erää oli pelattu reilut kymmenen minuuttia, kun Timo Seppänen kampitettiin täysin selvästi maalin kulmalla, mutta kumpikaan tuomareista ei nostanut kättään pystyyn.

Törkeän tuomarivirheen seurauksena Jokerit sai maalipaikan, ja Jarkko Ruutu pääsi iskemään kavennuksen. Pajuoja ei kuitenkaan lähtenyt syyttelemään tuomarikaksikkoa.

- Kaikkea voi aina jossitella, mutta ei se tätä peliä ratkaissut, Pajuoja myönsi.

Vain pari minuuttia myöhemmin Valtteri Filppula pääsi iskemään ottelun tasoihin TPS:n merkkausvirheen ansiosta.

Ottelun voittomaali nähtiin päätöserän alussa, kun Filppulat pörräsivät TPS-alueella, ja tällä kertaa isoveli Ilari Filppula sai iskeä kiekon ohi loistavasti pelanneen Atte Engrenin.

Kun Erik Karlsson sivalsi vielä neljännen maalin tyhjiin, karkasi kolme pistettä Helsinkiin.

- Meillä ei riitä semmoinen kärsivällisyys, että oltaisiin tuolla pelin sisällä ja osattaisiin rytmittää tätä peliä. Täytyy ymmärtää, että jos me johdetaan 2-0 peliä, niin ei ole kauhean oleellista, tehdäänkö me heti se kolmas maali siihen. Kun pitäisi ymmärtää, että hoidetaan huolellisesti tätä hetkeä eteenpäin, ja pakotetaan kaveri tekemään virheitä, Pajuoja analysoi tappion syitä.

TPS:n ottelut jatkuvat heti lauantaina, kun TPS kohtaa kotonaan Tapparan. Silloin kaukalossa on mukana yksi TPS:n ja koko suomalaisen jääkiekon legendoista, kun numero 3 lasketaan katosta ja annetaan sille kenelle se kuuluu.