Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Jokerit

5-3
TO 14.2.2013

TPS nousi upeasti kolmen maalin takaa voittoon

Jokereiden vahva avauserä ei riittänyt voittoon HK Areenalla, kun TPS korjasi täyden pistepotin maalein 5-3. Vierasjoukkue johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen jo 3-0, mutta upeasti taistellut TPS nousi rinnalle ja lopulta ohi. Ottelun hahmo oli totutusti Marko Anttila, joka viimeisteli tehot 1+1 ja hankki TPS:lle tukun hyviä maalipaikkoja sekä ylivoimia.

Kun jääkiekko-ottelun toiseen erään lähdetään tilanteesta, jossa sarjakärki johtaa 3-0, monella joukkueella ei riitä uskoa enää nousuun. TPS:llä ei ollut tätä ongelmaa torstaina Jokereita vastaan.

Sarjakärki oli karannut Ilari Filppulan, Teemu Pulkkisen ja Juhani Tyrväisen maaleilla karkumatkalle jo ennen ensimmäistä eräsummeria. Toiseen erään TPS vaihtoi maalille Ville Hostikan, mutta pukukopissa oli tapahtunut muutakin. Tehottomuus oli kadonnut, ja koko joukkue uhkui itseluottamusta.

- Ensimmäisellä erätauolla kerrottiin pojille, ettei tarvitse enää jännittää peliä. Neuvottiin keskittymään seuraavaan vaihtoon ja unohtamaan voittamisen pakko, TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja kuvaili onnistuneen nousun reseptiä.

Turkulaisten avausosuma syntyi ylivoimalla, kun Tom Preissing niittasi kiekon tulisesti viivasta ohi narrivahti Eero Kilpeläisen, ja vain pari minuuttia ehti kulua, kun Jokereiden verkko heilui jälleen.

Marko Anttila ja Miikka Tuomainen karkasivat ylivoimahyökkäykseen, jonka Anttila päätti laukomalla millintarkan rannelaukauksen Kilpeläisen selän taakse. Viimeistään tässä vaiheessa vierasleirissä alkoi puntti tutista, ja TPS vei peliä miten tahtoi.

Tasoitustakaan ei tarvinnut lopulta odottaa kovin kauaa. Tuomainen unohtui maalin eteen vartioimatta, ja Anttilan nappisyöttö oli helppo ohjata Jokeri-maaliin tasoituksen merkiksi.

Päätöserässä TPS-valmennuskin sai haukkoa henkeään, kun Jokerit sai ottelun ylivoimaisesti parhaan maalipaikan. Ville Hostikan maaginen patjatorjunta pelasti ensimmäisen yrityksen, ja toinen laukaus kimposi turkulaisten onneksi tolppaan. Tämä tilanne katkaisi lopullisesti narrilauman selkärangan.

Seuraava tilanne syntyikin sitten TPS:n hyökkäyspäähän. Mikko Rantanen punnersi kiekon väkisin maalille, ja lopulta Niklas Friman iski illan voitto-osuman maalinedushässäkän keskeltä. Loppulukemat 5-3:een iski TPS-kapteeni Ville Vahalahti, joka ujutti kiekon läpiajon päätteeksi Kilpeläisen selän taakse.

TPS-käskijä Pajuoja oli äärimmäisen onnellinen mies voiton jälkeen.

- Kaverit noudattivat hyvin pelisuunnitelmaa, ja jalka oli raikas. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen esitykseen. Kun sarjakärki menee nurin toistamiseen täällä, niin eipä siitä kovin surullinen voi olla, Pajuoja tuumaili ottelun jälkeen.

Voittoisa ottelu jäi tällä kaudella maalitykki Brian Willsien viimeiseksi TPS-paidassa, sillä mies suuntasi heti pelin jälkeen Sveitsiin. Willsie ilahduttaa turkulaisia kiekkofaneja kuitenkin taas ensi kaudella, sillä kultaiseen kypärään tottunut laituri palaa takomaan maaleja Turkuun.

TPS:n kannattajien toiveisiin vastattiin: Willsie again.