Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Ilves

6-2
TI 8.1.2013

Ilves-puolustus suli TPS:n edessä

TPS:n ja Ilveksen välinen kamppailu ei tarjonnut suurensuurta kiekkoviihdettä, vaikka maaleja nähtiinkin peräti kahdeksan kappaletta. Ottelu oli erittäin hidastempoinen, ja etenkin Ilveksen puolustuspelaaminen oli välillä koomisen näköistä. 6-2-voiton tuomat kolme pistettä maistuivat kuitenkin turkulaisleirissä.

- Aika koominen kierros sikäli, että viisi sarjan kärkijoukkuetta häviää pelinsä ja kuusi seuraavaa voittaa omansa. Tärkeät pisteet meille tietenkin, totesi TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja ottelun jälkeen.

TPS onnistui tiistaina laajalla rintamalla, ja odotuksiin nähden vaisusti pelanneet Jarkko Hattunen ja Corey Locke saivat tärkeitä onnistumisia. Ottelun avausmaali oli upeaa katsottavaa, kun edellä mainitut herrat yhdessä Marko Virtalan kanssa sahasivat Ilves-puolustuksen riekaleiksi, ja lopulta Locke niittasi kiekon maalin edestä ohi Ville Kolppasen.

Ilves sai tasoitettua pelin, kun Kai Kantola toi kiekon hyökkäysalueelle, ja Matias Sointu kiskaisi laatan reppuun.

Seuraavat kaksi maalia merkittiin kuitenkin jälleen kotijoukkueelle, kun ensin Brian Willsie niittasi Ville Vahalahden loistopassista TPS:n johtoon, ja hetkeä myöhemmin Miikka Tuomainen vei turkulaiset kahden maalin karkumatkalle.

Erän lopulla Ilves sai vielä kavennuksen aikaiseksi, mutta sen enempään ei vierasjoukkue tällä kertaa pystynyt.

TPS sen sijaan lisäsi johtoaan toisessa erässä, kun maalin eteen noussut Niklas Friman sai Lockelta todellisen huippusyötön viivalta, ja 19-vuotias puolustaja veivasi kiekon komeasti maalin kulmalta Ilves-verkkoon. Maali oli Frimanin liigauran ensimmäinen.

Erän puolivälin jälkeen TPS:n nuoriso-osasto jatkoi vahvaa esitystään, kun 18-vuotias liigadebytantti Jasper Lindsten saalisti uransa avauspisteen Rasmus Kulmalan viimeistelemässä 5-2-maalissa.

Tero Koskiranta viimeisteli 6-2-lukemat TPS:n ainoalla ylivoimalla päätöserän lopulla.

- Nämä ovat olleet kovia taistelupelejä Ilvestä vastaan ja me ollaan aikaisemmin hypätty pelin virtaukseen mukaan ja lähdetty avoimesti pelaamaan. Ne eivät ole olleet meidän hanskassa ollenkaan. Tänään lähdettiin vähän erilailla peliin. Pyrittiin himmaamaan vauhtia ja pelaamaan enemmän kiekon kanssa. Se toi hyvän tuloksen, Pajuoja analysoi tuloksen taustoja.

- Ei tämä mikään supermatsi ollut. Se, mikä oli kuitenkin hienoa, oli sataprosenttinen ylivoima, Pajuoja naureskeli.

TPS:llä on nyt edessä kahden päivän huilitauko, ja sen jälkeen pelit jatkuvat taas kovalla urakalla, kun perjantaina Helsingissä taistellaan Jokereita vastaan, ja heti lauantaina on vuorossa tiukka koitos Porissa Ässien vieraana.

Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikolla, kun TPS isännöi tiistaina Pelicansia.