Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Ilves

3-5
TO 25.10.2012
HK Areena

TPS jäi ilman synttärilahjaa

Tampereen Ilves oli ikävä vieras TPS:n 90-vuotissynttäreillä. Ilves iski muutamassa minuutissa kolme maalia, ja TPS-juhlat olivat pilalla. Mikko Koivun kaksi maalia tekivät ottelusta jännittävän, mutta tasoitus jäi lopulta puuttumaan.

Juhlaottelu alkoi hienolla seremonialla, jossa jäälle saapui entisiä TPS-pelaajia jokaisesta TPS:n mestaruusjoukkueesta.

TPS-legendojen esittelyn jälkeen huomio siirtyi itseoikeutetusti paluun turkulaispaitaan tehneelle Mikko Koivulle, jonka reilu kymmentuhatpäinen yleisö toivotti tervetulleeksi osoittaen suosiota seisaaltaan.

Juhlallisuuksien jälkeen päästiin itse ottelun kimppuun, ja Koivu osoitti heti olevansa SM-liigassa ehdotonta eliittiä. Koivu vei lähes jokaisen kaksinkamppailun ja tarjoili ketjukavereilleen aivan loistavia syöttöjä, mutta laitureiden ajatukset eivät olleet täysin samalla taajudella.

Etenkin ylivoimapelissä Koivun pelaamista oli hienoa katsella, sillä kiekollinen peli oli äärimmäisen varmaa, ja poikkikentän syötötkin napsuivat lapaan millintarkasti.

Myös kakkosylivoimaa pyörittänyt Corey Locke olisi kerännyt komeat tehopisteet illan ottelusta, mikäli ketjukaverit olisivat olleet paremmin hereillä.

Ja kuten vähemmän vanha sanonta kuuluu, jos et hyödynnä paikkojasi, Ilves tekee maalin ja näin myös kävi. Keväällä 2010 mestaruutta TPS-paidassa juhlinut Lassi Kokkala pääsi rokottamaan vanhaa seuraansa, vaikka maalia edelsikin selkeä käsisyöttö.

Lauri Korpikoski toi TPS:n tasoihin, kun Marko Anttila tarjoili ylivoimahyökkäyksessä loistavan syötön, eikä Korpikoski erehtynyt avopaikasta.

Avauserään päättyikin TPS:n hyvät otteet, ja toinen erä meni täysin vierasjoukkueelle. Ensin Erkki Rajamäki iski Ilveksen johtoon maalin kulmalta, ja muutaman minuutin päästä peli oli jo 1-4.

Teemu Huhtala ja Matias Sointu onnistuivat molemmat maalinteossa vain kuuden sekunnin sisällä.

Koivu tekee kirin

Päätöserän alku näytti siltä, ettei TPS saa kunnon kiriä aikaiseksi, mutta sitten TPS:n NHL-avut näyttivät, miksi heidät on Turkuun hankittu.

Korpikoski ja Koivu taistelivat ja karvasivat ahnaasti Ilves-päädyssä, ja kiekonriiston jälkeen Koivu pääsi runnomaan kiekon maalin edestä verkkoon.

Vain hetkeä myöhemmin kiekko riistettiin jälleen Ilves-maalin takana, ja Koivu pääsi niittaamaan TPS:n maalin päähän Korpikosken unelmasyötöstä.

Myös tasoitus oli erittäin lähellä, mutta viimeisen maalin teki kuitenkin Ilves tyhjään maaliin.

TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja oli hyvin mietteliään oloinen karvaan tappion jälkeen.

- Olen äärettömän pettynyt lopputulokseen. Tiedettiin, että Ilves on vahva vastaiskujoukkue joka tulee suoraviivaisesti maalille. Silti me epäonnistuttiin pelaamisessa, Pajuoja manasi.

- Hyökkäyspelaaminen, se on mun mielestä toinen murheenkryyni. Me mennään edelleen kulmiin eikä kohti maalia. Nyt kun kolmannessa erässä mentiin enemmän maalia kohden, niin alkoi tapahtua hyviä asioita, Pajuoja huomautti.

Tappio merkitsi TPS:lle putoamista takaisin sarjan jumboksi, ja Ilves on nyt pisteen turkulaisia edellä. Mahdollisuus nousuun on heti lauantaina, kun TPS kohtaa kotonaan Bluesin.