Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - HPK

0-4
TO 7.3.2013

Järvinen nollasi TPS:n

TPS:lle kuluvalta kaudelta tuttu tehottomuus oli jälleen avainasemassa, kun TPS kohtasi HK Areenalla HPK:n. TPS:llä oli toisessa erässä paikkoja tulla vielä peliin mukaan, mutta viimeistely ei onnistunut laisinkaan. Viimeisenä esteenä hääri nollapelin pelannut Kerho-vahti Mika Järvinen.

- Meidän ajatus pelistä oli se, että Kerho on tehnyt vähän maaleja viime aikoina, joten satsataan puolustukseen. Tällä kertaa kävi vaan niin, että se söi meidän hyökkäyspelaamisen pois aika lailla, harmitteli TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja hävityn pelin jälkeen.

Ottelun voittomaali nähtiin jo heti ottelun alussa, kun ruotsalaispakki Johan Larssonin viivakuti yllätti täydellisessä maskissa olleen TPS-vahti Ville Hostikan. Vierailla oli avauserän aikana useita paikkoja lisätä johtoa, mutta Hostikan loisto-otteet pitivät pelin tasaisena.

Toisessa erässä TPS:kin sai paremmin juonesta kiinni, ja HPK:n maalivahti Mika Järvinenkin joutui kunnolla töihin. Järvinen ehti erän aikana torjua pari läpiajoa ja muutaman vaarallisen laukauksen maalintekosektorista.

- Kakkoserässä puolustettiin hyvin ja saatiin pari läpiajoa. Siinä oli meidän mahdollisuus. Kyllä kahdesta läpiajosta ainakin toinen pitäisi laittaa verkkoon. Pelin luonne olisi voinut muuttua kolmanteen erään, Pajuoja pohti.

Toisen erän lopulla Kerho onnistui iskemään toisen maalin, mutta tuomarin pilli soi hätiköidysti, ja päivänselvä maali hylättiin. Osuma olisi ollut HPK-hyökkääjä Ville Järveläiselle uran ensimmäinen SM-liigassa.

Pitkään ei pienikokoinen laituri ehtinyt tilannetta murehtia, sillä päätöserän toisella minuutilla kiekko oli jälleen maalissa Järveläisen toimesta, ja tällä kertaa osuma hyväksyttiin.

Kun Antti Aarnio lisäsi johdon jo 3-0:aan, oli illan ottelu taputeltu. Teemu Rautiainen viimeisteli loppulukemat 0-4 ottelun viimeisellä minuutilla.

TPS-käskijä Pajuoja oli ottelun jälkeen varsin pettyneen oloinen, mutta ottelusta löytyi myös positiivisia asioita.

- Meidän nuorisoketju oli hyvä tuossa kolmannessa erässä. Hannu Kuru, Krister Mähönen ja Rasmus Kulmala pelasivat ennakkoluulottomasti ja näyttivät sitä, mitä heiltä on kaivattukin eli, että nuorista tulisi sitä pelirohkeutta ja virtaa tähän väsyneeseen laumaan. Se oli heiltä hyvä esitys, Pajuoja kehui.

TPS:llä on jäljellä enää kaksi ottelua, joista ensimmäinen pelataan sunnuntaina Lahdessa Pelicansia vastaan. Kauden viimeinen ottelu on ensi tiistaina, jolloin HK Areenalle luistelee huippuvireessä oleva Porin Ässät.