Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - HPK

2-3
TO 13.9.2012
HK Areena

Nuorisokaarti TPS:n parhaimmistoa

Kauden avausottelu ei tarjonnut TPS:lle yhtä pistettä enempää, sillä HPK vei voiton jatkoajalla maalein 2-3. Tappio johtui pitkälti puolustuksen nukahtamisista sekä lopun jäähyilystä.

Ottelu alkoi TPS:n osalta hermostuneesti, ja HPK pääsi pyörittämään peliä, kun lisäksi Ville Vahalahti komennettiin heti ensi minuutilla jäähypenkille.

HPK:n ylivoima ei kuitenkaan saanut tulosta, ja TPS pääsi erän edetessä peliin paremmin mukaan.

Ottelun ylivoimaisesti pirteintä peliä esitti TPS:n nuorisoketju, ja etenkin laidoilla pelanneet Santtu Huhtala ja Rasmus Kulmala aiheuttivat hankaluuksia HPK-päädyssä.

Ketjun keskellä pelannut Henri Tuominen tasapainotti hienosti ketjua pelaamalla fiksusti puolustussuuntaan.

Sen sijaan muiden ketjujen pelaamisessa oli vielä hakemista, ja TPS:n päävalmentaja Pekka Virta olikin mietteliään oloinen ottelun jälkeen.

- Nuorisoketju hankki jäähyjä ja teki jopa sen maalin. Ykkösketjusta täytyy vahvasti miettiä, onko liikaa taitoa samassa kentässä, Virta totesi viitaten Vahalahteen ja Lockeen, jotka ovat molemmat tottuneet rakentamaan peliä.

Huhtala maalintekijöiden joukkoon

Virran kehuma nuorisoketju avasi ottelun maalihanat, kun Kulmala kiersi maalin takaa ja heitti kiekon maalin eteen, josta Huhtala onnistui iskemään kiekon maaliin ensimmäistä kertaa SM-liigaurallaan.

Kulmala jatkoi pirteää pelaamistaan myös toisessa erässä ja hankki HPK:lle jäähyn. Tämä kostautui kuitenkin väärässä päädyssä, kun Ville Viitaluoma nosti kiekon alivoimalla ohi Atte Engrenin.

Seuraavassa ylivoimassa TPS:kin onnistui. Rasmus Ristolainen tälläsi komeasti viivasta, ja maalin eteen noussut Corey Locke siivosi irtokiekon verkkoon.


Päätöserän alussa TPS-puolustus nukahti täysin, kun Marko Luomala pääsi nokikkain Engrenin kanssa. Luomala vei kiekon sivulle, ja ohitti eteen heittäytyneen Engrenin.

Jäähyt kostautuvat

TPS jäähyili ottelun lopussa urakalla, mutta Engren onnistui pitämään ottelun tasalukemissa. Ratkaisu haettiin jatkoajalta.


Sitä ei ehtinyt kulua kuin minuutti, ja TPS joutui jälleen alivoimalle. Tällä kertaa vierasjoukkue ei erehtynyt, ja Arsi Piispanen tykitti illan voitto-osuman vain puoli minuuttia jäähyvihellyksen jälkeen.

Virtaa kismittivät etenkin omat jäähyt ja ylivoimien hyödyntämättä jättäminen.

- Ylivoimaan olen pettynyt. Päästettiin vielä yksi maali omiin, vaikka yksi itse tehtiinkin. Ei ylivoimalla voi tulla noin paljon hyökkäyksiä omaan päähän, Virta harmitteli.

- Lopussa tuli kolme peräkkäistä jäähyä, niin ei pystytty enää tappamaan niitä kaikkia. Huono tulos meiltä kiistatta, Virta myönsi.