Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - HIFK

4-3
LA 29.9.2012
HK Areena

TPS:n sinnikkyys palkittiin

TPS otti lauantaina arvokkaan kotivoiton HIFK:sta. Marko Anttilan jatkoaikamaali palautti TPS:n voittokantaan.

7036 katsojaa saapui lauantaina HK Areenalla seuraamaan TPS:n ja HIFK:n kohtaamista. Kris Russellin, Sean Bergenheimin ja Patrick O'Sullivanin debyyttien lisäksi kaukalossa nähtiin TPS:n kauden toinen voitto.

- Kolme kertaa jouduttiin tulemaan takaa ja jokaista takaiskua edelsi meidän huippupaikka, TPS:n päävalmentaja Pekka Virta kommentoi.

TPS pelasi lauantaina uudenlaisella energialla ja otti hallinnan ottelun ensimmäisessä erässä. Peli pyöri ensiminuuteilla lähes poikkeuksetta HIFK:n kenttäpäädyssä kotijoukkueen ottaessa mittaa IFK-vahti Joni Ortiosta. HIFK:n paikkoja ei ollut montaa, mutta joukkue onnistui silti tekemään ottelun avausmaalin. Markus Granlundin tarkka rannelaukaus ohitti Antero Niittymäen ja vei HIFK:n johtoon ajassa 13.58.

Osumaa seurasi ylivoimatilaisuus molemmille joukkueille, joista vain toinen tuotti tulosta. Maalin teki TPS, jonka illan ensimmäinen kirjattiin NHL-vahvistus Russellin nimiin. Tero Koskiranta ja Corey Locke alustivat tasoituksen, jonka Russell tykitti siniviivalta HIFK-häkin yläkulmaan.

- Oli huikea lisä joukkueeseen. On iso asia, kun ammattipelaaja voi tulla pelaamaan 20-25 minuuttia. Puolustettiin paljon rauhallisemmin ja järkevämmin, Virta totesi Russellin ensiesiintymisestä.

HIFK palautti johtoasemansa heti toisen erän alkuun. Kiekko jäi Niittymäen torjunnan jälkeen TPS:n maalin kulmalle, mistä Arttu Luttinen ehti nostaa sen verkon perukoille ennen TPS-puolustuksen reagointia.

Karkumatka ei tälläkään kertaa kestänyt kauaa, sillä TPS:n toinen tasoitus näki päivänvalon kuusi minuuttia myöhemmin. 2-2-maalista vastasi Brian Willsie, joka ei ole vieläkään jäänyt maaleitta yhdessäkään pelaamassaan SM-liigaottelussa. Russell ja Locke saivat tililleen illan toiset pisteensä, kun Willsien tarkka rannelaukaus sujahti Ortion räpylän ja patjan välistä maaliin.

Erittäin tasaisen toisen erän päätteeksi Ilari Melart huitoi HIFK:n alivoimalle. TPS:n ylivoima venyi osittain kolmannen erän puolelle ja pyöri mallikkaasti, mutta Ortiota ei tällä kertaa onnistuttu yllättämään. HIFK puolestaan hyödynsi seuraavan ylivoimansa. Pelikello näytti 44:47:ää Joakim Erikssonin viedessä HIFK:n johtoon jo kolmannen kerran. Niittymäki oli ajautunut liian kauas maaliltaan usean peräkkäisen torjunnan seurauksena, eikä kyennyt enää peittämään Erikssonin kapeaa laukauskulmaa.

Vielä kerran rinnalle - ja ohi

HIFK:n osalta Erikssonin maali oli oikeastaan illan viimeinen maalipaikka. Varsinaisen peliajan viimeinen kymmenminuuttinen oli yhtä tasaista vääntöä kuin toinen eräkin, mutta torjuntatöistä valtaosa osui Ortion kohdalle.

Kellon käydessä Virta käytti aikalisänsä kaksi ja puoli minuuttia ennen erän loppua. Tätä seurasi kuudella kenttäpelaajalla ja tyhjällä maalilla pelaaminen viimeisellä minuutilla. Niittymäki ehti katsella peliä vaihtoaition puolelta vain toistakymmentä sekuntia, ennen kuin mustapaidat nousivat jälleen kerran rinnalle. Kultakypärä Willsie syötti kiekon HIFK-maalin eteen ja Koskiranta maalasi tasoituksella uransa ensimmäisen TPS-maalin, kun aikaa oli jäljellä enää 36 sekuntia.

Kotiyleisönsä uudelleen sytyttäneen TPS:n momentum kantoi jatkoajan alkuun ja kun ylitöitä oli takana puolitoista minuuttia, oli toisen TPS-hyökkääjän vuoro iskeä kauden avausosumansa. Marko Anttila otti Timo Seppäsen syötön haltuun luistimellaan harhauttaen samalla HIFK-pakki Melartin. Anttila spurttasi HIFK-alueelle, suuntasi laukauksensa maalin oikeaan yläpeltiin ja nosti kätensä kattoa kohti.

Virtaa maalittomien pelaajien onnistumiset miellyttivät.

- Locke oli kolmesti maalivahdin kanssa kaksin, eikä niillä taidoilla yleensä kolmea yritystä tarvita, mutta tänään ei tullut yhtään maalia - tosin tällä tahdilla rupeaa kyllä tulemaan isollakin prosentilla. Koskiranta sai apinan pois selästään, Anttilakin teki ensimmäisen maalinsa. Varmasti helpottaa molempien tekemistä.

Torstain HPK-ottelussa kolhun saanut Anttila pelasi HIFK:ta vastaan vain puoliterveenä.

- Lääkäri ehdotti pidempää lomaa, mutta antoi myös mahdollisuuden pelata. Anttila vaatimalla vaati pelata tänään ja sekin kertoo joukkueen halusta nousta pohjalta ylöspäin. Ja noustaan varmasti, Virta sanoi.

Voitolla TPS:n pistesaldo kasvoi viiteen. Palloseura on seitsemän ottelun jälkeen sijalla 13, kaksi pistettä Ilveksen ja Pelicansin takana, pisteen verran Kärppiä perässä ja Lukkoa edellä.

- "Vain kaksi pistettä", mutta isossa kuvassa eteenpäin ajateltuna mahtava voitto tulla takaa ja uskoa asiaan vaikeillakin hetkillä, Virta päätti.