Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - HIFK

3-5
TO 21.2.2013

TPS tuhlaili ja HIFK rankaisi

Helsingin IFK onnistui kaapimaan ensimmäisen vierasvoittonsa Raimo Summasen alaisuudessa, kun se nappasi pisteet Turusta maalein 3-5. Peli pysyi tasaisena kaksi ensimmäistä erää, mutta päätöserässä vieraat menivät menojaan. IFK vei pidemmän korren erikoistilannepelaamisessa, ja se näkyi myös tulostaululla.

Ennen varsinaisen pelin alkua koettiin tunnelmallinen hetki, kun TPS-kapteeni Ville Vahalahti palkittiin uransa 700. liigaottelusta. Osansa juhlahumuun toivat myös turkulaisfanit, jotka olivat järjestäneet näyttävän tifon kunnianosoituksena pitkäaikaiselle TPS-kipparille.

Itse pelissä TPS:n juhlat jäivät kuitenkin pieniksi. Tero Koskiranta vei turkulaiset johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen, mutta HIFK kuittasi tasoituksen vielä saman erän aikana ylivoimalla. Eero Somervuori vei vieraat johtoon niin ikään ylivoimalla, ja kun päivänsankari Vahalahtikin iski ylivoimamaalin, niin päätöserään lähdettiin tiukassa 2-2-tilanteessa.

Viimeinen 20-minuuttinen menikin sitten täysin vierasjoukkueen nimiin. Corey Elkins aloitti maalinteon alivoimalla, ja erän puolivälissä HIFK oli siirtynyt Ilari Melartin ja Joakim Erikssonin maaleilla jo kolmen maalin johtoon.

TPS:llä oli päätöserässä lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta lopulta vain Camilo Miettinen onnistui tuomaan pientä lohtua turkulaisleiriin viimeisen minuutin kavennuksellaan. Vierasvoitto oli HIFK:lle ensimmäinen Raimo Summasen alaisuudessa.

TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja harmitteli joukkueensa tahtotilaa. Maalipaikkoja rakennettiin jälleen tarvittava määrä, mutta viimeistely tökki pahasti.

- Voitontahto ei meillä tänään riittänyt. Se oli HIFK:lla selkeästi vahvempi tässä pelissä, Pajuoja totesi ottelun jälkeen.

- HIFK sai ylivoimalla kolme maalia ja vielä yhden alivoimamaalin. Tehtiin tänään selkeitä virheitä. Puolustettiin laitoja, ja keskusta jäi auki. IFK teki sitten hyvällä prosentilla paikoista, jotka sille tuli. Me oltaisiin tarvittu kurinalaista tiiviyttä, mutta sitä ei tänään ollut, TPS-käskijä myönsi.

TPS:llä on nyt vajaan viikon tauko peleistä, ja ensi tiistaina se kohtaa Lappeenrannassa SaiPan. Seuraava kotiottelu on viikon päästä torstaina Espoon Bluesia vastaan.