Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Blues

2-3
TO 28.2.2013

Blues voitti - Vahalahti nousi Keskisen rinnalle

Kun jääkiekko-ottelussa pelaa vain yhden hyvän erän, on voitto yleensä kaukana. Kaksi erää heikosti pelannut TPS pääsi Bluesin heikon viimeistelyn ansiosta taistelemaan vielä voitosta, mutta tällä kertaa jäätiin maalin päähän. Ottelun ehdottomasti positiivisin anti oli Ville Vahalahden SM-liigauran 469. tehopiste, jolla hän nousi jakamaan TPS:n kaikkien aikojen pistepörssin kakkospaikkaa Esa Keskisen kanssa.

Ajassa 58.54 se tapahtui. Ville Vahalahti ja Tapio Laakso käynnistivät alivoimahyökkäystä pelin ollessa 1-3. Vahalahti tarjoili kiekon Laaksolle, imaisi kaksi Blues-pakkia itseensä, jolloin Laaksolle jäi helppo työ kiskaista limppu ohi Blues-vahti Juuso Riksmanin.

Vaikka 2-3-kavennus jäi lopulta laihaksi lohduksi, sen merkitys TPS-historiassa on suuri. Syöttöpiste oli TPS-kapteeni Vahalahden uran 469. tehopiste, mikä nostaa hänet TPS:n kaikkien aikojen pistepörssin jaetulle kakkossijalle Esa Keskisen seuraksi. Vahalahdella on vielä tällä kaudella viisi peliä aikaa nousta kakkossijalle yksinään. TPS-kipparin edellä on enää 555 pistettä urallaan nakuttanut Reijo Leppänen.

Vahalahden saavutuksen lisäksi muita ilon aiheita oli TPS:n pelistä vaikea löytää. Blues vei ottelun avauserää mielin määrin, ja etenkin keskialueen virheitä syntyi turkulaisille tuskaisen paljon.

- Niin paljon ylivoimahyökkäyksiä tuli kahdessa erässä meidän päähän, että jos Bluesilla olisi ollut vähän parempi itseluottamus tai jos Atte Engren ei olisi pystynyt niitä torjumaan, niin olisi tullut aika rumat lukemat, TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja ihmetteli ottelun jälkeen.

- Kyllä meidän peliinlähtö oli todella surkea. Täytyy pyytää anteeksi paikallaolijoilta sitä, kuinka heikkoja me siinä alussa oltiin. Kaikki kunnia Bluesille, mutta kyllä meillä on nyt iso peiliin katsomisen paikka, Pajuoja myönsi.

Espoolaiset karkasivat puolessa tunnissa kolmen maalin päähän, ja peli näytti olevan ohi. Marko Anttila nosti TPS:n kuitenkin taisteluun mukaan toisen erän lopulla laukomalla kiekon tarkasti Riksmanin selän taakse. Tässä vaiheessa TPS-leirissä riitti vielä uskoa omaan tekemiseen.

- Kahden erän jälkeen ajattelin vielä, että me voitetaan peli, kun Blues ei pystynyt tappamaan peliä omista paikoistaan. Ei vaan päästy kolmannessa erässä peliin sisälle, ja Blues puolusti tilanteet hyvin, Pajuoja harmitteli.

Ottelun lopussa TPS pääsi lähelle, mutta ei kuitenkaan rinnalle. TPS saa tilaisuuden kasvojenpesuun heti lauantaina, kun Tappara saapuu Turkuun vierailulle.