Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Blues

4-3
LA 27.10.2012
HK Areena

Korpikoski taituroi Bluesin nurin

TPS kapusi jälleen pois SM-liigan jumbosijalta voittamalla kotonaan Bluesin. TPS oli lähellä ottaa täyden pistepotin, mutta lopulta ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla. Voittomaalin iski Mikko Koivu, mutta illan suurin sankari oli kolmen tehopisteen Lauri Korpikoski.

Illan ottelu oli kotijoukkueen hallintaa, ja sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Blues pääsi peliin mukaan vain ajoittain. Etenkin erikoistilannepelaamisessa oli huikea ero, sillä TPS onnistui ylivoimalla peräti kolmesti.

Blues ei ylivoimalla osunut, mutta tasaviisikoin se onnistui kolmesti. Osumista kaksi nähtiin päätöserässä, johon lähdettiin TPS:n 3-1-johdosta.

- Pikkasen kaivelee se pinnan menetys. Siihen olen kuitenkin tyytyväinen, ettei tullut notkahdusta, vaikka pari pahaa maalia rävähti siihen omiin. Pystyttiin jatkamaan peliä ja luomaan hyviä maalipaikkoja, arvioi TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja ottelun jälkeen.

TPS:n voiton avaimena oli erityisesti Mikko Koivun johtama ykkösvitja, kun taas Bluesin Teemu Ramstedtin johtama ykkösnyrkki jäi pahasti pimentoon.

- Tapio Laakson kentällä oli erikoistehtävä pelata Ramstedtin kolmikkoa vastaan, ja ne hoitivat erinomaisesti sen työn. Iso kiitos siitä heille, Pajuoja kehui kolmosketjuaan.

Korpikoski alkaa päästä jyvälle

Illan sankari oli kuitenkin Lauri Korpikoski, joka oli osallisena kolmessa TPS-maalissa. Ensin Korppari iski maalin edestä TPS:n 2-0-osuman, ja hetkeä myöhemmin Korpikoski tarjosi loistosyötön Brian Willsielle, jolla oli helppo työ ohjata kiekko Bluesin maaliin.

Illan huipensi Korpparin upea yksilösuoritus jatkoajan toisella minuutilla, joka päättyi lopulta TPS-juhliin, kun Mikko Koivu niittasi kiekon reppuun.

- Ajattelin, että vien sen siitä kulmalta maalille, ja tiesin, että Mikko on jossain siinä takana. Ajattelin, että jos saan kiekon maalille, niin jotain voi tapahtua. Mikko tuli takatolpalle sopivasti ja pääsi pistämään tyhjiin, Korpikoski analysoi kierroksen komeinta maalia.

Phoenixissa viimeiset kolme kautta viettänyt TPS-kasvatti on iskenyt kolmessa ottelussa huikeat 2+4-tehot. Kaiken lisäksi miehen peli on koko ajan menossa parempaan suuntaan.

- Aina voi pisteillä sanoo, että teki kolme, mutta muutenkin tuntui, että oli parempi peli kun viimeksi. Tässä alkaa pikkuhiljaa oppia pelaamaan isolla kentällä ja huomaa, että siellä on aika paljon tilaa, Korpikoski pohti.

TPS saa seuraavaksi huilia hetken, ja meno jatkuu jälleen tiistaina. Silloin TPS matkaa Lahteen kohtaamaan kolme pistettä edellä olevan Pelicansin.