Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Blues

3-2
LA 24.11.2012
HK Areena

Koivu ja Korpikoski päättivät TPS-vuotensa voitonjuhliin

TPS otti komean 3-2-voiton Espoon Bluesista ja nousi samalla viiden pisteen päähän alemmasta pudotuspeliviivasta. Ottelu oli Lauri Korpikoskelle ja Mikko Koivulle vuoden viimeinen TPS-paidassa.

TPS:n ja Bluesin välinen kamppailu oli TPS:n näytöstä lähes alusta loppuun. Vain päätöserän toinen puolisko pelattiin vieraiden hallinnassa. Vaikka TPS:n viimeistely ei ollut terävintä mahdollista, kolme tehtyä maalia riittivät voittoon. TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja oli pistepottiin tyytyväinen, vaikka ottelun loppu jätti vielä parantamisen varaa.

- Kaksi erää oli erinomaista kiekkoa meiltä. Kolmas erä, vastustaja löi höyryä oikein kunnolla, ja yleensä siinä joutuu puolustamaan. Vähän siinä passiivisuus iski, Pajuoja tiivisti.

- Kotipelaaminen on meillä ihan hyvällä mallilla. Vielä kun saadaan onnistumisia vieraskentälle. Yleensä voittanutta kokoonpanoa ei muuteta, nyt voi olla että joutuu sellaisen tekemään, Pajuoja arveli muutoksia ensi tiistain Lappeenrannan vierailua varten.

Kolme maalia riitti voittoon

Kotijoukkue aloitti maalinteon jo heti ottelun alussa, kun Miikka Tuomainen ohjasi maalin edestä Kris Russellin syötön ohi Blues-vahti Antti Oreen.

Bluesin Tommi Huhtala tasoitti ottelun vanhanaikaisella, mutta TPS rokotti heti perään. Avauserää oli jäljellä neljä sekuntia, kun Brian Willsie sai iskeä TPS:n jälleen johtoon onnekkaan syöttökuvion jälkeen.

Toisessa erässä TPS olisi voinut ratkaista ottelun lopullisesti, mutta Ore pelasi maalillaan hyvin, ja TPS:n viimeistely jätti vielä toivomisen varaa.


Turkulaiset onnistuivat kuitenkin kertaalleen, kun Lauri Korpikoski tarjoili, ja Rasmus Ristolainen tälläsi sydämensä pohjasta kiekon Blues-häkkiin.

Päätöserässä Bluesin Niko Nieminen onnistui kertaalleen, mutta vieraiden loppukiri pysähtyi koukkaamisjäähyyn, kun Mikko Koivu oli karkaamassa maalintekoon.

Voitosta saadut kolme pistettä nostivat TPS:n 30 pisteeseen. Alempaan pudotuspeliviivaan on nyt matkaa viisi pistettä.

Koivulla ja Korpikoskella täyttä sotaa

Illan kamppailu oli Korpikosken ja Koivun vuoden viimeinen TPS-ottelu. Pajuoja uskoi, että NHL-tähtien mukanaolo on antanut joukkueelle maalien ja pisteiden lisäksi myös paljon henkistä apua.

- Se miten ne laittavat itsensä likoon näissä peleissä. Siinä on valtava oppi kaikille suomalaisille kiekkoilijoille ja nuorille pelaajille. Se on täyttä sotaa kun ne pelaavat tuolla, Pajuoja ihasteli.


- Semmoinen oppi kun saadaan muihin, niin se on varmasti isoin asia, mitä he ovat tuoneet meidän joukkueelle.

Koivun mielestä kuluneen kuukauden aikana TPS on mennyt jo paljon eteenpäin niin yksilöinä kuin joukkueenakin.

- Joukkue kehittyi ja saatiin hyvä meininki aikaan. Itseluottamus vielä lisääntyy jatkossa, ja pystytään sitä kautta kääntämään näitä tiukkoja pelejä voitoiksi.


Loppukauden kuvioista Koivu ei halunnut vielä kommentoida sen enempää.

- Turha mennä asioiden edelle. Mennään päivä ja viikko kerrallaan. Voitto oli ainut tavoite tähän iltaan, ja siihen on hyvä lopettaa, Koivu kertoi.