Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Ässät

0-2
PE 28.12.2012
HK Areena

Kotivoittojen putki poikki

TPS ja Ässät kisasivat joulutauon jälkeisessä ottelussa nihkeän kamppailun, jossa ei maaleilla juhlittu. TPS:n seitsemän kotivoiton putki päättyi ikävällä tavalla, kun Ässät nollasi turkulaiset maalein 0-2.

Ottelun lähtökohdat olivat herkulliset, sillä TPS olisi voitolla noussut tasapisteisiin 10 sijalla olevan Ässien kanssa. Sen sijaan tappio tiesi turkulaisille ikävää takaiskua matkalla pudotuspeleihin.

TPS aloitti ottelun vahvasti, ja paremmalla viimeistelyllä mustapaidat olisivat voineet karata parinkin maalin johtoon. Etenkin tasakentällisin TPS esitti vahvaa peliä, vaikka ylivoima ei ollutkaan toivotunlaista.

Toisessa erässä Ässät pääsi paremmin peliin mukaan, ja vierasjoukkue loi useita huippupaikkoja TPS-vahti Atte Engrenin maalille. Kevään 2010 TPS-mestaruuden takuumies Engren ei kuitenkaan päästänyt kiekkoja taakseen vaan venyi toinen toistaan upeampiin torjuntoihin.

Ottelu etenikin maalittomana aina päätöserän puoliväliin asti, jolloin Engren joutui lopulta antautumaan.

TPS menetti kiekon puolustussiniviivalla, ja Aki Uusikartano pääsi karkuun. Ex-tepsiläinen sentteri liukui b-pisteen kaarelle ja napautti millintarkan rannelaukauksen aivan maalin oikeaan yläkulmaan.

Maalista sisuuntunut TPS sai osuman jälkeen otetta pelistä, ja kotijoukkue loi heti muutaman vaarallisen maalipaikan porilaispäätyyn. Maalitolppien väliin eivät mustapaidat kuitenkaan osuneet.

TPS yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta yritys päättyi nopeasti, kun Dragan Umicevic pääsi niittaamaan kiekon tyhjään pömpeliin.

Tappio oli TPS:lle ensimmäinen kotihallissa sitten lokakuun puolivälin. TPS:n ero pudotuspelipaikkaan on nyt viisi pistettä. Lisäpisteiden keruu jatkuu heti lauantaina, kun TPS matkaa Kuopioon KalPan vieraaksi.