Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

TPS - Ässät

1-2
TI 12.3.2013

TPS:n kausi päättyi pitkän kaavan mukaan

Turun Palloseuran kausi 2012–2013 päättyi tiistai-illalla kotiottelussa Porin Ässiä vastaan. Kauden viimeinen ottelu kääntyi tappioksi voittomaalikilpailussa, jossa vain Ässien Michael Ryan onnistui. Rikkonainen ja vaikea kausi tarjosi turkulaisille lopulta runkosarjassa toiseksi viimeisen sijan, kun taakse jäi vain Tampereen Ilves.

TPS:n kauden viimeinen koitos oli huomattavasti parempaa peliä kuin muutamat aikaisemmat kotipelit. Tiistaina kaukalossa luisteli taistelevia ja raatavia mustapaitoja, jotka halusivat tosissaan voittaa illan kamppailun.

Vaikka ottelusta jäi saldoksi lopulta vain yksi piste, oli TPS:n esitys varsin mainio. Varsinkin kun otetaan huomioon, että turkulaiset pelasivat vain kolmella kentällisellä.

- Kahden huonon kotipelin jälkeen ihan hyvä peli meiltä. Meillä oli kaikki pelaajat mukana, jotka olivat ehjiä, joten sikäli ihan hyvä ja ryhdikäs esitys, TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja arvioi.

- Ässät on kuitenkin hyvä joukkue, joka pelaa hyvällä pelirohkeudella. Hyvin pystyttiin selviämään tästä, Pajuoja summasi illan taiston.

TPS:n ainoan maalin teki Nestori Lähde, jolle osuma oli TPS-uran ensimmäinen. Tilanne sai alkunsa, kun Lähde oli juuri päässyt jäähyltä, ja Veli-Matti Vittasmäki käynnisti turkulaishyökkäystä. Lähde polki hyökkäykseen mukaan, ja tinttasi Vittasmäen syötöstä kiekon ohi patavahti Juha Järvenpään.

Ässien tasoitus nähtiin ottelun puolivälissä, kun Lukko-kasvatti Eero Elo unohtui b-pisteiden väliin, ja 22-vuotias laituri läväytti upean rannelaukauksen Atte Engrenin selän taakse.

Päätöserässä ja jatkoajalla molemmat joukkueet olivat erittäin lähellä maalintekoa, mutta maalivahdit olivat ilmiömäisessä vireessä, joten ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta.

Kun TPS:n kaikki laukojat epäonnistuivat, ja Ässien Michael Ryan napautti kiekon reppuun, ottelu päättyi vieraiden 2-1-voittoon. TPS-valmentaja Pajuoja harmitteli joukkueensa rankkarisaldoa.

- Ehkä tämä meidän voittaminen kulminoituu näihin rankkareihin. Tänä vuonna taisi olla seitsemäs kerta rankkareissa, ja kahdesti ollaan pystytty voittamaan. Erikoistilanneukkoja olisi kaivattu, mutta niitä ei ollut, Pajuoja totesi.

TPS:n joukkue aloittaa nyt aikaisen kesälomansa, mutta Turussa pelataan silti playoff-kiekkoa. TPS:n A-juniorit kisaavat parhaillaan puolivälieriä HIFK:n kanssa, ja ottelusarja on nyt tasan 1-1. Seuraava ottelu pelataan torstaina HK Areenalla kello 18.30.