Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Tappara - TPS

3-1
PE 7.12.2012

Tappara kaatoi TPS:n

TPS oli kaksi erää vaikeuksissa, mutta päätöserään lähdettiin tiukassa 2-1-tilanteessa. Painostuksesta ja lukuisista paikoista huolimatta TPS ei saanut enempää maaleja aikaiseksi.

Ottelun avauserä oli melkoista Tapparan hallintaa, ja kotijoukkue sai useita pitkiä painostuksia TPS:alueelle. Avausmaaliakaan ei tarvinnut odottaa kovin pitkään.

TPS innokas hyökkäys päätyi kiekon menetykseen, ja Tappara pääsi ylivoimahyökkäykseen. Jussi Halme käytti kiekkoa Ville Niemisellä ja ohitti Antero Niittymäen, kun peliä oli pelattu puolitoista minuuttia.

Tapparan painostus jatkui maalin jälkeen, mutta Niittymäen loistotorjunnat pitivät TPS:ää edelleen pelissä mukana. Kotijoukkue onnistui estämään TPS:n hyökkäykset lähes täydellisesti, ja keskialueen ylittäminen oli turkulaisille ylitsepääsemättömän vaikeaa.

Erän loppupuolella TPS sai hieman paremmin pelistä kiinni, mutta erän lopussa saatu jäähy pysäytti turkulaisten vireen, kun Tappara karkasi kahden maalin johtoon.

Jarno Koskiranta hiippaili aloitusvoiton jälkeen maalin eteen ja ohjasi Tuukka Mäntylän viivakudin TPS-maaliin.

Toinen erä ei tuonut muutosta joukkueiden välisiin voimasuhteisiin, vaan kotijoukkue oli edelleen potkun vieraitaan edellä.

Erän puolivälin jälkeen TPS:n Brian Willsie sai Mäntylän mailan naamaansa, mutta tuomarinelikko ei tilannetta nähnyt, joten jäähy jäi viheltämättä.

Tästä sisuuntuneena Willsie päätti iskeä pelin tasoihin. Kevin Shattenkirk nosti kiekon viivasta maalille, ja Willsie suti irtokiekon ohi Tappara-vahti Juha Metsolan.

Päätöserässä TPS oli aivan eri joukkue, ja peliä pystyttiin painamaan Tapparan päätyyn. Myös maalipaikkoja saatiin luotua, mutta viimeistely ei ollut parhaassa terässä.

Erän lopulla TPS:lle tarjottiin kaksi peräkkäistä ylivoimaa, mutta peli jäi näennäiseksi pyörittämiseksi, eikä todellisia huippupaikkoja saatu neljässä minuutissa aikaiseksi.

Lopulta Ville Nieminen sai iskeä ottelun loppulukemat tyhjään maaliin, ja pistepotti jäi Tampereelle.