Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

SaiPa - TPS

3-2
TI 27.11.2012

TPS saalisti pisteen Lappeenrannasta

Jatkoaikatappio ei ollut huono suoritus, kun vastassa oli kauden huikeasti aloittanut SaiPa. Tepsille kuitenkin tarjottiin kahta pistettä, mutta kiekkoa ei saatu jatkoajalla SaiPan maaliin, vaikka huippupaikkojakin riitti.

Tiistai-illan esitys oli TPS:n parasta vieraspelaamista pitkään aikaan. TPS:llä oli ottelussa vain yksi heikompi hetki, kun toisen erän alussa SaiPa onnistui maalaamaan kahdesti. Muuten TPS onnistui vastaamaan hyvin kotijoukkueen luisteluun.

Ottelun alku mentiin TPS-merkeissä, ja Marko Virtalan millintarkka laukaus komean nousun päätteeksi vei vieraat johtoon vain reilun minuutin jälkeen.

TPS onnistui rauhoittamaan peliä omalla alueellaan, mutta vastaavasti SaiPa oli jatkuvasti vaikeuksissa tiukan TPS-karvauksen edessä.

Ottelun toinen erä oli kuitenkin TPS:n osalta kehno. SaiPa pääsi myllyttämään pitkiä aikoja TPS-päädyssä, ja lopulta vaivannäkö palkittiin. Brian Salcido pääsi nousemaan siniviivan yli, ja napakka lämäri viuhui TPS-maaliin turkulaispakin mailan kautta.

Vain hetkeä myöhemmin kotijoukkue karkasi johtoon, kun Olavi Vauhkonen ohjasi Mark Leen syötön uudemman kerran ohi TPS:ää läpi ottelun pystyssä pitäneen Atte Engrenin.

Tässä vaiheessa näytti jo siltä, että TPS ei tule saamaan pistettäkään, sillä kotijoukkueen painostus jatkui maalien jälkeenkin.

TPS onnistui kuitenkin kaivamaan tahtoa ja luistelua vielä erän aikana, ja aivan erän lopulla TPS pääsi pyörittämään ylivoimaa. Rangaistus ehti vanhentua reilun minuutin, kun Petteri Nummelin tykitti kiekon viivalta maaliin tasoituksen merkiksi.

Päätöserä oli tasainen, eikä kumpikaan joukkue saanut todellista painostusta hyökkäyspäätyynsä. Kun molemmat maalivahditkin olivat huippuiskussa, ei erässä nähty enää lisäosumia, ja ratkaisu haettiin jatkoajalta.

TPS:llä oli useampikin paikka ratkaista ottelu, mutta niin Tero Koskirannan kuin Corey Lockenkin kohtaamiset maalivahti Jani Niemisen kanssa päättyivät tuloksettomasti.

Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisellä minuutilla, kun Stefano Giliati karkasi läpiajoon, vei Engrenin polvilleen ja nosti kiekon komeasti häkkiin.

TPS:n saama yksi piste kasvatti eroa sarjan häntäpäähän, jossa Ilves ja Pelicans hävisivät omat ottelunsa. TPS:n ero alempaan pudotuspeliviivaan on nyt kuusi pistettä.