Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

SaiPa - TPS

4-3
TI 26.2.2013

SaiPa vei trillerin rankkareilla

TPS:n ja SaiPan kauden neljäs taisto oli aivan yhtä tiukka kuin joukkueiden aiemmatkin kohtaamiset. Joukkueet kävivät vuorotellen johtoasemassa, mutta ratkaisu saatiin lopulta vasta voittomaalikilpailussa.

Ottelun alku oli molempien joukkueiden osalta sekavaa, eikä kumpikaan pystynyt ottamaan selkeää hallintaa pelistä. TPS:n jäähyillessä avauserän puolivälissä SaiPa pääsi kontrolloimaan peliä ja sai aikaan muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta Atte Engren oli jälleen mies paikallaan.

Erän lopulla Engren joutui kuitenkin antautumaan, kun Tomi Leivo heitti kiekon maalille, ja Brian Salcido pääsi hakkaamaan kiekon juuri ja juuri maaliviivan yli. SaiPan johtoasemassa lähdettiin toiseen erään.

TPS oli saanut takaiskusta lisää virtaa, ja joukkueen peli näytti jo paremmalta kuin avauserässä. Viimeinen niitti oli tyhjästä tuomittu kahden miehen alivoima, jonka TPS selvitti upeasti Engrenin loistotorjunnoilla.

Tasoitus nähtiin vain hetki sen jälkeen, kun TPS oli päässyt täysilukuiseksi. Nestori Lähde vapautti Jarkko Hattusen puolittain karkuun, ja kajaanilaissyntyinen laituri veivasi kiekon komeasti rystyllä ohi Hannu Toivosen. Maali oli Hattuselle vasta kauden toinen.

Päätöserässä TPS karkasi ensimmäisen kerran johtoon, kun Camilo Miettinen ohjasi tyylikkäästi Tom Preissingin kudin verkkoon SaiPa-pakiston keskeltä. Ottelu ehti kuitenkin vanhentua vain neljä minuuttia lisää, kun Roberts Jekiomvs ja Jesse Mankinen veivät kotijoukkueen takaisin johtoon onnekkailla ylivoimamaaleilla.

TPS ei lannistunut tästäkään, ja kun ottelua oli pelaamatta neljä minuuttia, peli oli jälleen tasan. Josh MacNevin nousi puolustajan tontilta hyökkäykseen ja sivalsi millintarkan kudin aivan yläpesään SaiPan puolustajien peruutellessa maaliaan kohti.

Tämän jälkeen pelissä ehdittiin nähdä vielä yksi epäonnistunut rangaistuslaukaus, maaliviivalle pysähtynyt kiekko sekä huikeita paraatipelastuksia niin maalivahdeilta kuin kenttäpelaajiltakin.

Kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, vuorossa oli voittomaalikilpailu. Molemmat joukkueet vaihtoivat maalivahtia, ja SaiPalla se kannatti. Ville Hämäläinen ja Jesse Mankinen onnistuivat ohittamaan Ville Hostikan, mutta Miika Wiikman peitti sekä Tero Koskirannan että Jarkko Hattusen yritykset, ja näin lisäpiste jäi Lappeenrantaan.

Kolmen pisteen metsästys jatkuu jälleen torstaina, kun TPS iskee yhteen Bluesin kanssa HK Areenalla.