Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Pelicans - TPS

1-3
TI 30.10.2012

TPS riehui Suikkasen baarissa

Pelicansin kolmen ottelun tappioputki jatkui yhdellä ottelulla, kun TPS kävi hakemassa kauden ensimmäisen kolmen pisteen vierasvoittonsa Lahdesta. TPS:n ratkaisijoina häärivät tutut miehet.

Lauri Korpikoski ja Mikko Koivu olivat tiistaina TPS:lle kullanarvoisia. Kaksikko järjesti TPS:n jokaisen osuman, ja Koivun johtama ykkösketju oli muutenkin TPS:n ylivoimaisesti toimivin osa.

Muiden ketjujen pelissä oli pientä tahmeutta hyökkäyssuuntaan, mutta puolustuspeli toimi mallikkaasti. Pelicans pääsi pelaamaan ottelussa kymmenen minuuttia ylivoimaa, mutta liigan paras alivoimajoukkue hoiti tilanteet erittäin hienosti, eikä kotijoukkue saanut kunnon pakkopeliä aikaiseksi.

Ottelun avausmaalista vastasi Korpikoski. Antti Niemi onnistui torjumaan komealla patjatorjunnalla Koivun yrityksen, mutta irtokiekkoon päässyt Korpikoski ei tyhjästä maalista erehtynyt.

Pelicansin tasoitusmaali nähtiin toisessa erässä, kun Marko Pöyhönen pääsi sivaltamaan kiekon keskeltä ohi Atte Engrenin.

Tämän enempää armopaloja ei Engren enää tarjoillut, vaan turkulaisvahti iski portit kiinni lopullisesti. Engren torjui kiekkoja milloin selällään ja milloin mahallaan, mutta tolppaa lähemmäksi ei Pelicans enää päässyt.

Vaikka päätöserä oli pitkälti kotijoukkueen hallintaa, viimeiset kaksi maalia iski TPS. Ensin Korpikoski ja Koivu karkasivat alivoimalla hyökkäykseen, ja Koivun oli helppo iskeä kiekko Pelicans-maaliin Korpikosken millintarkasta syötöstä.

Ottelun loppuhetkillä Pelicans pelasi ilman maalivahtia, ja Korpikoski onnistui roikuttamaan kiekon oman maalin edestä aina tyhjään Pelicans-maaliin asti.

Voitto oli TPS:lle ensimmäinen kolmen pisteen voitto vieraskaukalossa, mikä antaa varmasti lisää virtaa turkulaisjoukkueelle. Samalla TPS nousi tasapisteisiin Pelicansin kanssa. Pudotuspeliviivaan on matkaa neljä pistettä.