Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Pelicans - TPS

5-3
SU 10.3.2013

TPS piinasi Pelicansia loppuun asti

Lahden Pelicans tarrasi kiinni viimeiseen oljenkorteensa, kun se kukisti kauden toiseksi viimeisellä kierroksella TPS:n. Turkulaiset taistelivat hienosti kolmella kentällisellä, mutta Pelicans rutisti väkisin voittoon. Illan tehokkain pelaaja oli viime kauden seuraansa hattutempulla kurittanut Tero Koskiranta.

Ottelun alku mentiin kotijoukkueen tahdissa, ja Pelicans näytti heti, että voitontahtoa löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Pelicansin vahva peli toi myös avausmaalin, kun Tyler Redenbach iski kiekon ensimmäistä kertaa Atte Engrenin selän taakse kultakuuppa Pekka Jormakan syötöstä.

TPS sai takaiskusta lisää virtaa, ja tasoitus oli enemmän kuin lähellä heti seuraavassa vaihdossa, mutta Jere Myllyniemi Pelicansin maalilla venyi hienosti.

Lopulta Myllyniemi joutui antautumaan ja vieläpä alivoimalla. Rasmus Ristolainen vapautti Tero Koskirannan läpiajoon, ja viime kaudella Pelicansissa hopeaa juhlinut sentteri veivasi ensin Myllyniemen jäihin ja iski sen jälkeen irtokiekon reppuun.

Toisen erän alussa Koskiranta vei turkulaiset johtoon, kun Jarkko Hattunen tarjoili Koskirannalle keskelle, ja napakka rannelaukaus yllätti Myllyniemen täydellisesti.

Päätöserään lähdettiin kuitenkin Pelicansin johdossa, kun ensin Markus Seikola tasoitti pelin komealla laukauksella, ja hetkeä myöhemmin Janne Tavi nosti kotijoukkueen rystyltä takaisin johtoon.

Tämä tilanne olisi riittänyt Pelicansille, sillä kolmen pisteen voitto siirtäisi ratkaisun viimeisestä pudotuspelipaikasta tiistain kierrokselle. Tero Koskiranta halusi kuitenkin nostaa panoksia iskemällä illan kolmannen maalinsa.

TPS pelasi ylivoimalla, kun Koskiranta yritti heittää kiekkoa maalille. Kiekko pomppi hieman onnekkaasti Pelicans-maaliin, ja kotijoukkue oli ajautunut jälleen ahdinkoon.

Koskirannan hattutemppukaan ei kuitenkaan riittänyt, ja lopulta Miikka Männikön ylivoimamaali ratkaisi pelin. Kun Pekka Jormakka niittasi kiekon vielä tyhjään maaliin, niin Pelicans voitto merkittiin lukemin 5-3. 

TPS tarjosi lahtelaisille erinomaisen vastuksen ja esitti parasta vieraskiekkoa aikoihin. Kun otetaan huomioon, että TPS:llä oli mukana vain kolme kentällistä, niin suoritus oli erittäin hyvä. 

Tappioputkeen ajautunut TPS kohtaa viimeisessä ottelussaan Ässät, jonka huikea voittoputki katkesi lauantaina Kärppiä vastaan.