Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Lukko - TPS

1-4
KE 2.1.2013

Lukko pysähtyi Engreniin

TPS nappasi elintärkeän pistepotin Raumalta, kun se kaatoi sarjataulukossa edellään olevan Lukon maalein 1-4. TPS kesti Lukon kovan alkurutistuksen ja viimeisteli itse tehokkaasti. Maalivahti Atte Engren oli jälleen huippuvireessä.

Kotijoukkue Lukko aloitti ottelun erittäin vahvasti, ja TPS joutui alivoimalle heti ensimmäisellä minuutilla. Vaikka kiekko pysyi tiukasti turkulaisten puolustusalueella, ei Lukko päässyt aivan parhaimmille maalipaikoille.

Erän edetessä myös TPS sai luistinta kulkemaan, kun Lukko ei onnistunut hyödyntämään omia paikkojaan. Kun avauserää oli pelaamatta vajaat viisi minuuttia, valkopaidat iskivät ensimmäisen kerran.

Kultakuuppa Brian Willsie pääsi vapaasti tykittämään Palloseuran johtoon, kun Petri Vehanen sylki Tero Koskirannan laukauksen suoraan kanadalaislaiturin lapaan. Maaliin sai syötön myös TPS-kapteeni Ville Vahalahti, joka nousi Jukka Vilanderin rinnalle kolmanneksi TPS:n runkosarjan pistepörssissä.

Vahalahti ei tyytynyt tähän, vaan edellisen maalin toisinto syntyi hetkeä myöhemmin. Tällä kertaa Vahalahti sai nauttia Vehasen namupassista, ja Paraisten Paronin tehopiste numero 456 näki päivänvalon.

TPS-kippari on enää kolmentoista pisteen päässä Esa Keskisestä, joka on TPS:n historian toiseksi pisteahnein pelaaja. Listan ykköseen, Reijo Leppäseen, on matkaa vielä 99 pistettä.

Willsielle illan toinen

Jos avauserässä Lukko oli paremmalla jalalla liikkeessä, niin toinen erä oli täysin vieraiden. Vaikka TPS pystyi painamaan pelin Lukko-päätyyn, niin todellisia maalipaikkoja syntyi suhteellisen vähän.

Niistä yksi käytettiin kuitenkin hyödyksi, kun Willsie ja Vahalahti karkasivat ylivoimahyökkäykseen. TPS:n tehomies Willsie vilkaisi nopeasti Vahalahtea mutta niittasi kiekon itse upealla rannelaukauksella ohi Vehasen.

Ottelun päätöserä mentiin lähes kokonaan TPS:n käsikirjoituksen mukaan. Vain erän alkuhetkillä nähty Mikkel Bödkerin osuma aiheutti miinuksen TPS:lle.

Maalin jälkeen TPS laittoi hanat kiinni, ja raumalaiset löivät päätään joko TPS-puolustukseen tai huikeasti pelanneeseen Atte Engreniin.

Ottelu ratkesi lopullisesti 53. minuutilla, kun Marko Anttila suti kiekon ruuhkasta neljännen kerran Lukko-pömpeliin. Ottelun loppuhetket olivat silkkaa pelailua, eikä kumpikaan joukkue enää esittänyt todellista pelaamista.

Pistepotin turvin TPS otti edellään olevia kiinni, kun Lukon lisäksi myös Ässät ja HIFK hävisivät. TPS:n ero pudotuspelipaikkaan on nyt neljä pistettä. Ero on mahdollista kaventaa yhteen jo perjantaina, kun TPS kohtaa kotonaan Oulun Kärpät.