Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Lukko - TPS

5-4
PE 18.1.2013

Lukkolle ensimmäinen vääntö

TPS ja Lukko tarvitsivat välienselvittelyynsä jatkoaikaa ensimmäisen kerran lähes neljään vuoteen. Turkulaiset kirivät ottelun päätöserässä kahden maalin takaa johtoon, mutta Lukko tasoitti pelin viime minuuteilla. Jatkoaikaa ehdittiin pelata reilut kolme minuuttia, kun kotijoukkue ratkaisi kamppailun.

Tammikuun tasauksen ensimmäinen osaottelu oli TPS:n osalta hyvin kaksijakoinen. Se oli kaksi ensimmäistä erää vaikeuksissa Lukko-hyökkääjien kanssa, ja omien hyökkäysten rakentelu oli hyvin takkuista.

Tuossa ajassa Lukko ei kuitenkaan saanut aikaiseksi kuin kaksi maalia, kun Atte Engren esitti maalillaan hyviä otteita. Tällä kertaa Engrenille sattui myös ikävä moka, kun Petri Koskinen onnistui riistämään maalin taakse lähteneeltä Engreniltä kiekon, ja Aki Kangasmäki pääsi iskemään avausmaalin tyhjään verkkoon.

Vaikka TPS ei pystynyt vastaamaan Lukon pitkiin painostuksiin, onnistui se luomaan muutamia hyviä maalipaikkoja, joista yksi onnistuttiin hyödyntämään. Marko Virtala löysi keskelle jätetyn Brian Willsien, joka ei lempipaikastaan erehtynyt vaan tulitti kiekon ohi Petri Vehasen.

Päätöserään lähdettiin kuitenkin kotijoukkueen johdossa, kun Josef Straka onnistui ylivoimalla toisen erän lopulla.

Päätöserä olikin sitten täysin erilainen kuin kaksi aiempaa. Vaikka Lukko aloitti maalinteon heti ensiminuutilla, oli erä täysin TPS:n.

Takaiskun jälkeen Willsie päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä, ja kiekko oli jälleen verkon perällä vain 20 sekuntia edellisestä. Tällä kertaa Willsien tarkka laukaus lähti nousun päätteeksi siniviivan jälkeen.

Ansaittu tasoitus nähtiin erän puolivälin jälkeen, kun Josh MacNevin sai kiskaista sydämensä kyllyydestä, ja Tero Koskiranta siivosi irtokiekon Lukko-maaliin.

Kaksi minuuttia myöhemmin TPS karkasi ensimmäisen kerran johtoon, kun Marko Anttila pääsi läpiajoon ja ohitti Vehasen tarkalla rannelaukauksella.

Johto ei kuitenkaan kestänyt kuin reilun minuutin, ja Straka tasoitti ottelun illan toisella ylivoimamaalillaan.

Jatkoajalla Filip Riska onnistui ohjaamaan Jerry Ahtolan viivakudin verkkoon, ja ottelu päättyi Lukon 5-4-voittoon. 

Tappion lisäksi TPS koki takaiskun myös pelaajapuolella, kun Hannu Pikkarainen joutui jättämään leikin kesken yläraajavamman takia. Tällä kaudella erinomaisesti roolia ottaneet nuoret puolustajat ovat kuitenkin varmasti valmiina paikkaamaan, mikäli Pikkarainen ei pysty pelaamaan lauantaina tammikuun tasauksen toisessa ottelussa.

Tuo ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 16.