Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Lukko - TPS

3-2
LA 13.10.2012

Kiri ei riittänyt voittoon

Lukko tasoitti otteluvoitot, kun joukkueet ottivat yhteen toisen kerran kahden päivän sisään. Turussa TPS vei voiton, mutta Lukko oli selvästi parempi Raumalla.

Ottelun ratkaisuksi muodostui toinen erä, jossa Lukko onnistui iskemään kolme maalia alle kolmessa minuutissa.

Vaikka avauserässä peli oli vielä melko tasainen, toinen erä oli TPS:ltä luvalla sanoen kehno. Turkulaisilta ei tuntunut onnistuvan oikein mikään, eikä TPS saanut kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi.

Lukko pääsi pyörittämään peliä turkulaisten alueella jatkuvasti, ja lopulta Janne Keräsen kaksi osumaa ja Mikkel Boedkerin maali veivät Lukon kolmen maalin johtoon.

Tämä riitti ottelun hyvin taistelleelle Atte Engrenille, ja Antero Niittymäki luisteli maalille.

Tasaviisikoin TPS ei saanut omaa peliään kasaan, mutta erän lopulla pelattu ylivoimapeli näytti jo hyvältä. Mm. Corey Lockella ja Brian Willsiella oli loistopaikat avata TPS:n maalihanat, mutta verkkoon asti kiekkoa ei saatu.

Päätöserässä TPS sai hieman pelin juonesta kiinni, eikä Lukko pystynyt hallitsemaan peliä kuin näennäisesti.

Mustavalkoisten avausmaalia saatiin odotella lopulta kuitenkin lähes päätöserän puoliväliin, mutta maali oli sitäkin komeampi. Marko Anttila suojasi kiekkoa maalin kulmalla ja kiepautti sen toiselle kulmalle, jossa Marko Virtalalla oli helppo työ iskeä kauden ensimmäinen osumansa.

TPS viritteli vielä loppukiriä, mutta viimeinen terä jäi TPS:n hyökkäyksistä uupumaan. Ottelun loppuminuuteilla turkulaiset saivat huiman pyörityksen Lukko-päätyyn, ja TPS onnistuikin kaventamaan ottelun ilman maalivahtia, kun Michal Birner ronkki kiekon maalin edestä ohi Simon Nielsenin.

TPS oli lähellä tasoitustakin, mutta Lukko kesti ilman takaiskua.