Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Kärpät - TPS

4-3
TI 29.1.2013

Unelma-alku suli minuutissa

TPS:n ja Kärppien kauden viides kohtaaminen päättyi erikoisten vaiheiden jälkeen Kärppien 4-3-kotivoittoon. TPS aloitti ottelun vahvasti iskemällä kolmeen minuuttiin kaksi maalia, mutta Kärpät nousi rinnalle ja ohi vielä ennen ensimmäistä erätaukoa.

Ensimmäinen kunnon hyökkäys, ensimmäinen laukaus ja maali. Toinen hyökkäys, toinen laukaus, maali. Siinä oli ottelun ensiminuuttien kaava. Kärpät hallitsi peliä mielin määrin, mutta TPS:n vastahyökkäykset olivat myrkkyä.

Marko Virtala hyödynsi oululaisten vaihtovirheen karkaamalla läpiajoon, ja tinttaamalla rankkareistakin tutun rannelaukauksen ohi Tomi Karhusen.

Vajaa minuutti myöhemmin Rasmus Kulmala sai nauttia Niklas Friman loistopassista, ja 18-vuotias TPS-laituri passitti Karhusen vaihtoon iskemällä pelin 2-0:aan.

Sitten Kärpät heräsi. Juha-Pekka Haataja ohjasi Mikko Lehtosen viivakudin verkkoon ylivoimalla, ja hetken päästä Juho Keränen hyödynsi TPS-puolustuksen totaalinukahtamisen iskemällä pelin tasoihin maalin edestä. Kellotaulu näytti aikaa 05:33.

Peli oli alkanut uudestaan. Ja vauhtiin päästyään Kärpät jatkoi vahvaa painostusta. Kun TPS sai illan toisen jäähynsä, Kärpät teki illan toisen ylivoimamaalinsa.

Ivan Huml toi kiekon hyökkäysalueelle, pudotti alaspäin, ja paikalle liukui Toni Kähkönen, joka iski kiekon jo kolmannen kerran Atte Engrenin selän taakse.

Vahva alku saa jatkoa

Jos oli ottelun avauserän alku TPS:n kannalta upea, niin ei ollut toisessakaan valittamista. Pelikello näytti alle minuuttia, kun Brian Willsie luisteli vasenta laitaa ylös ja naulasi millintarkan tasoituksen Johan Backlundin vartioimaan Kärppä-maaliin.

Päätöserään lähdettiin kuitenkin kotijoukkueen johdossa, kun Huml teki lähes vastaavan osuman toiseen päähän erän loppuhetkillä.

Viimeisessä erässä TPS sortui jäähyilyyn, mikä osittain vesitti turkulaisten loppukirin. Kärpätkään ei saanut loistopaikoista huolimatta kiekkoa TPS-maaliin, sillä Engren taisteli maalillaan loistavasti ja piti ottelun jännänä loppuhetkille asti.

Engrenin lisäksi illan positiivisin TPS-uutinen oli se, että koko alkukauden sivussa ollut Markus Palmroth on palaamassa täyteen pelikuntoon. Kärppiä vastaan mies pelasi tasapainoisen ottelun ja esitti hyvää perusvarmaa puolustuspelaamista.

Ero SaiPaan 14 pistettä

4-3-tappio merkitsee TPS:lle sitä, että sen tulisi kerätä viimeisessä 13 ottelussa pisteitä reilusti enemmän kuin pahimmat kilpailijat. Esimerkiksi kymppipaikkaa hallussaan pitävä SaiPa on 14 pistettä edellä, joten turkulaisten täytyy saada ottelua kohden yli piste enemmän kuin lappeenrantalaiset.

Hurjalta kuulostava tehtävä täytyy aloittaa heti torstaina, kun SaiPa saapuu HK Areenalle. Siitä ottelusta on irrottava kolme pistettä.