Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Kärpät - TPS

1-4
LA 1.12.2012

TPS taisteli kolme pistettä Oulusta

Kärpistä ei ollut TPS:n pysäyttäjäksi lauantai-iltana Oulussa, kun TPS vei vieraspisteet maalein 1-4. TPS hallitsi avauserää, taisteli toisen erän, ja pelasi äärimmäisen fiksua jääkiekkoa kolmannessa erässä.

Illan lähtökohdat olivat erittäin selkeät, sillä ottelun piti olla sarjakärki Kärpille helppo nakki. TPS kuitenkin osoitti omat kykynsä esittämällä kauden parasta vieraskiekkoaan, ja Kärpät oli lopulta melko aseeton.

TPS:n riveissä nähtiin myös yksi liigadebytantti, kun 16-vuotias Mikko Rantanen pelasi turkulaisten nelosvitjassa hienon ottelun.

TPS aloitti erittäin vahvalla liikkeellä, ja joukkueen otteista näki, että Ouluun ei lähdetty vain puolustamaan.

Tällä kertaa hyvät otteet myös palkittiin. Avauserän puolivälissä Ville Vahalahti tarjoili hyvän syötön Brian Willsielle, jonka tarkka rannelaukaus b-pisteiden välistä yllätti Kärppä-vahti Tomi Karhusen.

Hetkeä myöhemmin TPS-kapteeni pääsi itse maalin makuun. Vahalahti syötti Tero Koskirannalle, jonka laukaus kuitenkin epäonnistui. Tämän jälkeen Vahalahti luisteli itse maalille, ja napautti maalin kulmalta Koskirannan syötön verkkoon.

Kavennus ei säikäyttänyt

Toisessa erässä TPS jäi kotijoukkueen jalkoihin pelillisesti, mikä johtui osittain TPS-jäähyistä. Kärppien kavennus nähtiin ennen erän puoliväliä tuomareiden suosiollisella avustuksella.

Tero Koskiranta sai ansaitun jäähyn koukkaamisesta, mutta tuomarikaksikko arpoi myös Kevin Shattenkirkille jäähyn vihellyksen jälkeisestä maalineduskahakasta.

Kärpät ei jättänyt kahden miehen ylivoimaa käyttämättä, vaan Kyle Turris tulitti viivalta kiekon ohi Atte Engrenin, joka ei mahtanut laukaukselle mitään.

Jäähyjen jälkeen TPS pääsi kuittaamaan tilanteen, kun Marko Anttila taisteli tiensä maalille, ja iski 3-1-maalin Ilkka Mikkolan luistimen kautta.

Näissä lukemissa lähdettiin myös päätöserään, jonka TPS aloitti loistavasti. Kärpät ei pystynyt vastaavaan rynnistykseen kuin toisessa erässä, ja turkulaiset puolustivat maaliaan erinomaisesti.

Samalla TPS myös kyttäsi vastahyökkäyksiä, ja turkulaisilla olikin muutama paikka karata kolmen maalin johtoon. Kärppien puolustus kesti kuitenkin, vaikka maalivahti Karhunen välillä seikkailikin omilla teillään.

TPS:n maalilla Atte Engren piti puolestaan huolen siitä, että kotijoukkueen yritykset pysähtyivät ennen maaliviivaa, ja lopulta Brian Willsie niittasi loppulukemat tyhjään maaliin. Näin TPS otti vasta kauden toisen kolmen pisteen vierasvoittonsa.

Voiton myötä TPS nousi 34 pisteeseen ja on kuuden pisteen päässä alemmasta pudotuspeliviivasta. Lisäksi edellä olevat ovat pelanneet vähintään yhden pelin turkulaisia enemmän. TPS:n pelit jatkuvat keskiviikkona kotihallissa, kun Turkuun saapuu Lahden Pelicans.