Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Kärpät - TPS

4-0
KE 10.10.2012

TPS aseeton Oulussa

Toisen vierasottelunsa kahden päivän sisään pelannut TPS ei löytänyt aseita Kärppien kaatoon. Kotijoukkue hallitsi ottelua suvereenisti eikä antanut TPS:lle minkäänlaisia mahdollisuuksia. Voiton takuumiehenä hääri ex-tepsiläinen Tomas Plihal.

Ottelun ensisekunnit antoivat odottaa turkulaisittain hyvää kiekkokamppailua, mutta toisin kävi. Kärpät karkasi johtoon vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Toni Kähkönen ohjasi Juha-Pekka Haatajan kudin ohi Antero Niittymäen.

Ottelun hienosti taistellut Niittymäki ei mahtanut takaiskuille juuri mitään vaan Niittymäen ansiosta lukemat pysyivät kohtuullisen pieninä.

Ottelu ratkesi toisen erän puolivälissä, kun ensin Tomas Plihal karkasi läpiajoon ja nosti rystyltä kiekon komeasti verkkoon.

Hetkeä myöhemmin Julius Junttila ohjasi Kärppä-kapteeni Ilkka Mikkolan vedon maaliin juuri, kun TPS-alivoima oli päättynyt.

Päätöserässä Plihal latoi loppulukemiksi 4-0 maalin edestä, ja TPS:n kiri pysähtyi ennen kuin se ehti edes kunnolla alkaa.

Tuomainen mustavalkoisten ykkönen

Ottelu oli TPS:lle melkoista tervanjuontia, sillä turkulaisten peli takkuili pahasti. Etenkin avauksissa ja keskialueen ylityksissä oli pahoja vaikeuksia, eikä kiekkoa saatu toimitettua Kärppien maalille.

TPS:n ylivoimaisesti paras pelaaja Antero Niittymäen jälkeen oli Miikka Tuomainen, joka rakensi muutamia hyviä maalipaikkoja Kärppä-vahti Tomi Karhusen eteen, mutta maalia TPS ei saanut aikaiseksi.

Turkulaisille on nyt luvassa päivän huili, jonka jälkeen TPS kohtaa Lukon ensin kotona perjantaina ja heti perään lauantaina Raumalla.

Perjantain ottelussa paluun TPS-paitaan tekee edelliset neljä kautta NHL:ssä kiekkoillut Lauri Korpikoski.