Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

KalPa - TPS

5-1
LA 29.12.2012

KalPa parempi kotonaan

Lauantai ei ollut TPS:n päivä jääkiekon SM-liigssa. Kuopiossa pelattu KalPa-TPS-ottelu pysyi tasaisena toisen erän alkuun asti, mutta sen jälkeen TPS:stä ei ollut kuopiolaisten haastajaksi. KalPa vei vuoden viimeisen ottelun nimiinsä maalein 5-1.

Ottelu alkoi KalPan vaikuttavalla pyörityksellä, ja kotijoukkue oli huomattavasti pirteämmällä jalalla liikkeessä. Etenkin KalPan ykkönen pystyi painamaan pelin jatkuvasti TPS-päätyyn, mutta tulosta ei alkurytinässä syntynyt.

TPS onnistui toipumaan KalPan hurjasta alusta, ja ottelu tasoittui selvästi avauserän kuluessa. Turkulaiset eivät kuitenkaan päässeet parhaille maalintekopaikoille KalPan puolustaessa maalinedustaa tarkasti.

Ottelun avausmaali syntyi Jukka Voutilaisen lavasta, kun Ruotsissa viime kaudet viettänyt hyökkääjä pääsi sutimaan irtikiekon TPS-verkkoon.

Tämän jälkeen alkoi KalPan näytös. Toisessa erässä kotijoukkue iski tasan kuuteen minuuttiin kolme maalia, ja peli oli taputeltu. Tämä näkyi TPS:n otteissa turhautumisena, ja maalien jälkeen TPS:lle merkittiin toisessa erässä yhteensä 46 jäähyminuuttia.

Päätöserässä KalPa lisäsi johtonsa jo viiden maalin kokoiseksi, ja Marko Anttila viimeisteli loppulukemat 5-1:een.

Tappio merkitsi TPS:lle ikävää takaiskua matkalla pudotuspeleihin, mutta Ässien häviö sarjajumbo Ilvekselle piti eron alimpaan playoff-paikkaan kuudessa pisteessä. Eroa yritetään pienentää jälleen ensi viikolla, kun TPS kohtaa keskiviikkona Raumalla Lukon ja perjantaina kotonaan Kärpät.