Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa LA 23.2. 17:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

JYP - TPS

1-2
TI 9.10.2012

TPS:lle jo kauden toinen voitto JYPistä

Vain kaksi tappiota niskassaan toistaiseksi pelannut JYP joutui jälleen nöyrtymään mustavalkoisten edessä, kun TPS haki kaksi pistettä tällä kertaa Jyväskylästä. Voiton takuumiehenä hääri loistavasti TPS-maalilla torjunut Atte Engren, joka venyi kiekon eteen peräti 46 kertaa.

Ottelun lähtökohdat olivat selkeät, sillä peräti yhdeksän edellistä kohtaamista Jyväskylässä ovat päättyneet kotijoukkueen voittoon. Lisäksi TPS:n edellinen maali JYPin kotiverkkoon nähtiin viimeksi keväällä 2010. Nyt TPS kuitenkin osoitti, että tilastot ovat vain tilastoja.

TPS pelasi erittäin viisaan ottelun, ja aiemmissa vierasotteluissa nähdyt virheet olivat vain ikävä muisto. Debyyttiottelunsa TPS-paidassa pelannut Alec Martinez toi selkeästi rauhallisuutta turkulaispakistoon, vaikka mies ei enää ottelun lopussa pelannutkaan.

Kyse oli kuitenkin tavallisesta väsymyksestä ja rasituksesta, joten mies on mukana jo heti keskiviikon ottelussa Kärppiä vastaan.

Tuomainen ratkaisee

Tiistai-illan kamppailu alkoi vahvassa JYPin painostuksessa, mutta TPS-vahti Atte Engrenin loisto-otteet pitivät pelin tasoissa aina puoliväliin asti, jolloin Ramzi Abid pääsi iskemään JYPin johtoon.

TPS sai maalin jälkeen otetta pelistä, ja tasoitus nähtiin ottelun loppuhetkillä, kun turkulaiset pääsivät pelaamaan ylivoimaa.

Seitsemän ottelun maaliputkessa pelannut Brian Willsie ei saanut pidennettyä maaliputkeaan, mutta pistetehtailu jatkui, kun Marko Anttila latasi Willsien loistopassista ottelun tasoihin.

Jatkoajalla kumpikaan ei saanut maalia aikaiseksi, joten ottelu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa.

Siinä ratkaisevan osuman niittasi Miikka Tuomainen komealla laukauksella, ja TPS:n kauden ensimmäinen vierasvoitto oli tosiasia.

Pisteiden metsästys jatkuu heti keskiviikkona Oulussa. TPS:n ja Kärppien kohtaaminen on kuluvan kauden ensimmäinen.