Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

JYP - TPS

2-1
LA 26.1.2013

TPS:lle kauden ensimmäinen JYP-tappio

Ylivoimatehottomuus koitui jälleen TPS:n kohtaloksi, kun se hävisi Jyväskylässä JYPille. Vieraille tarjottiin lukuisia ylivoimamahdollisuuksia, mutta vain yksi käytettiin hyväksi ja sekin siirretyn rangaistuksen aikana. JYP onnistui maalinteossa kahdesti, joten pisteet jäivät Jyväskylään.

Ottelun alkuminuutit mentiin tasaisissa merkeissä, mutta erän vanhetessa kotijoukkue sai juonesta paremmin kiinni. Etenkin erikoistilannepelaaminen oli kotijoukkueelta vahvempaa. Vaikka molemmat joukkueet pelasivat hyvää alivoimaa, kotijoukkueen ylivoima oli selkeästi vieraita vaarallisempaa.

Maalinteko aloitettiin kuitenkin tasakentällisin, kun TPS-puolustus menetti kiekon puolustusalueella, ja Markus Nenonen pääsi sutimaan kiekon maalin edestä ohi Atte Engrenin.

TPS:n tasoitus nähtiin heti seuraavassa vaihdossa, kun Krister Mähönen raastoi kulmassa ja tarjoili maalin eteen, josta neljättä otteluaan TPS-paidassa pelaava Mikko Rantanen sivalsi uransa toisen liigamaalin.

Toisessa erässä JYP oli lievästi niskan päällä, mutta vaaralliset paikat jäivät vähiin. Vieraista etenkin Jarkko Hattusen ketju sai luotua hyviä kulmavääntöjä JYPin päähän, mutta kuten virkaveli Engren myös Tuomas Tarkkikin selvisi ilman suurempia torjuntoja.

Päätöserässä TPS:lle tarjottiin jälleen ylivoimaa, kun Ramzi Abid joutui jäähyboksiin korkeasta mailasta. TPS ei tilaisuutta käyttänyt, mutta jäähyltä päässyt Abid pinkaisi puolittain karkuun ja tälläsi tulisen lämärin aivan TPS-maalin tolpan juureen.

Osuma jäi myös ottelun viimeiseksi, vaikka TPS:llä olikin muutama makoisa paikka tasoittaa peli. Tällä kertaa tuurikaan ei ollut turkulaisten puolella, ja näin pisteet jäivät Jyväskylään lukemin 2-1.

TPS:n seuraava ottelu on tiistaina, kun se matkustaa pitkän matkan Ouluun asti haastamaan Kärpät.