Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Jokerit - TPS

3-2
PE 11.1.2013

TPS raapi pisteen Helsingistä

Turun Palloseuran ei tarvinnut perjantaina poistua Hartwall-areenalta tyhjin käsin, kun TPS taisteli erittäin tärkeän pisteen sarjan kärkeen nousseelta narrilaumalta. Jokereiden voiton ratkaisi voittolaukauskilpailussa Jarkko Ruutu.

TPS aloitti ottelun äärimmäisen vahvasti, ja etenkin turkulaisten nelosketju pyöritti peliä väkevästi hyökkäyspäädyssä. Samainen ketju aiheutti myös ottelun avausmaalin Rasmus Kulmala ja Jasper Lindsten pelasivat kiekon maalille, ja Henri Tuominen livautti irtokiekon Eero Kilpeläisen selän taakse.


TPS:n nuoriso-osasto jatkoi erinomaisia otteitaan, ja puolustuksessa Niko Karhu ja Rasmus Ristolainen jakoivat kovuutta narrien kokeneelle kalustolle miehen elkein. Valitettavasti ottelun tuomaristo näki komeat taklaukset jäähyn arvoisina, ja TPS:n fyysisyys osittain lopahti jäähyjen ansiosta.

Jokerit myös tasoitti pelin toisen jäähyn aikana, kun Teemu Eronen hyödynsi TPS-puolustuksen huonon purun ja niittasi kiekon siniviivan tuntumasta TPS-maaliin.


Vierasjoukkue siirtyi takaisin johtoon erän lopulla, kun Tero Koskiranta sai kiekon hieman onnekkaasti lapaansa narrialueella ja laukoi limpun tarkasti Kilpeläisen vartioimaan maaliin.

Ruutu ratkaisi tällä kertaa Jokereille

Toinen erä alkoi Jokereiden ylivoimalla, ja tasoitus oli lähellä useaan otteeseen. Atte Engrenin huippupelastukset pitivät TPS:n johtoasemassa, mutta joka paikkaan ei Engrenkään ehtinyt.

TPS-rangaistus oli juuri kulunut, kun Jokerit värkkäsivät yhden kauden komeimmista osumista. Ilari Filppula löysi poikittaissyötöllään Jeremy Dehnerin, tämä siirsi kiekon takatolpalle, jossa Nichlas Hardtilla oli helppo työ siivota kiekko reppuun tasoituksen merkiksi.


Ottelu jatkui tasaluvuissa jatkoajan loppuun asti, vaikka molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu jo aiemmin.

Lähimpänä voittomaalia oli TPS-debyyttinsä illan ottelussa tehnyt Camilo Miettinen, joka purjehti itsensä nokikkain Kilpeläisen kanssa. Vain Markus Nordlundin syöksyminen Miettisen jalkoihin esti lähes varman osuman.

Miettinen esitti muutenkin hyviä otteita läpi ottelun, vaikka mies oli varmasti erittäin hermostunut pelatessaan uudessa joukkueessa. Blues-kasvatista on varmasti iloa TPS:lle niin loppukaudella kuin seuraavinakin vuosina.

Ottelun ratkaisu haettiin lopulta voittolaukauskilpailusta, jossa TPS:stä onnistui vain Marko Virtala. Kun Jarkko Ruutu ohitti Engrenin kahdesti, lisäpiste jäi Helsinkiin.

Kolmen pisteen potti on tarjolla heti lauantaina, kun TPS matkaa Ässien vieraaksi Poriin.