Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Ilves - TPS

4-3
TI 5.3.2013

Ilves vei jumbofinaalin rankkareilla

TPS:n ja Ilveksen välinen kamppailu oli molemmille merkityksetön, ja tämä näkyi myös pelissä. Sarjajumbo Ilves oli lopulta parempi voittomaalikilpailun jälkeen.

Ottelun avauserää säväytti tilanne, joka herätti paljon keskustelua ja kysymyksiä. Alexander Ruuttu ajettiin ulos hänen kampitettuaan TPS-pakki Josh MacNeviniä päädyssä. Otteluvalvojan näkemyksen mukaan kontakti tehtiin selkeästi polvella, joten pelirangaistus oli aiheellinen.

TPS onnisti hyödyntämään tilanteesta saadun ylivoiman, kun Tom Preissing osui Ville Vahalahden ja Marko Anttilan syötöistä. Tehopiste oli Vahalahdelle liigauran 470., jonka ansiosta hän nousi yksinään TPS:n kaikkien aikojen pistepörssin kakkossijalle. Aiemmin Vahalahti jakoi kakkossijan Esa Keskisen kanssa.

Toisessa erässä Ilves onnistui nousemaan rinnalle ja ohi, kun ensin Antti Kangasniemi onnistui ohittamaan Atte Engrenin, ja muutama minuutti myöhemmin maalinteossa onnistui TPS:ssä viime kaudella kiekkoillut Mika Viinanen.

Päätöserään lähdettiin kuitenkin tasalukemista, kun Rasmus Ristolainen tasoitti pelin toisen erän loppupuolella.

Kun päätöserässä Tapio Laakso vei ensin TPS:n johtoon Jarkko Hattusen ja Miikka Tuomaisen esityöstä, ja erän puolivälin jälkeen Ilveksen Tommi Välimaa iski tasoituksen, haettiin ratkaisua jatkoajalta.

Viisiminuuttisen aikana pöytäkirjaan ei saatu merkintöjä, joten vuorossa oli voittomaalikilpailu. TPS:ltä onnistui ainoastaan kapteeni Vahalahti, ja kun Ilvekseltä onnistuivat sekä Ville Korhonen ja Michael Keränen, jäi lisäpiste Tampereelle.

TPS:n seuraava ottelu pelataan heti torstaina, kun turkulaiset saavat vieraaksi HPK:n. Ja koska perjantaina vietetään naistenpäivää, kaikki naiset pääsevät torstain otteluun ilmaiseksi.