Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit LA 19.1. 16:00 OSTA LIPUT

SM-liigaottelut 2012 - 2013

Ilves - TPS

2-1
TO 22.11.2012

Ilves vei voiton Tampereella voittomaalikilpailussa

TPS:n ja Ilveksen liigakauden toinenkin kohtaaminen meni lopulta Ilveksen nimiin voittomaalikilpailun jälkeen. Tasaväkisen ottelun tähtipelaajia olivat ehdottomasti molempien joukkueiden maalivahdit, sillä Ilveksen Lindbäckille torjuntoja kertyi peräti 46 kappaletta ja TPS:n Atte Engrenillekin 43 kappaletta.

Avauserän jälkeen ottelu näytti olevan TPS:n hallintaa vaikka täysosumia ensimmäisen 20 minuutin aikana ei nähty. Ottelun edetessä kotijoukkue onnistui nostamaan tasoaan ja pääsi paremmin peliin mukaan.


Avausmaali nähtiin kuitenkin TPS:n toimesta ottelun puolessa välissä, kun jälleen pirteästi esiintynyt Marko Virtala upotti tarkan rannelaukauksen ylivoimalla Anders Lindbäckin selän taakse Ville Vahalahden ja Kris Russellin syötöstä.

Myös kotijoukkueen ylivoima osoittautui tehokkaaksi jo kahden minuutin kuluttua, kun Michael Keräsen yhtä tulinen ja tarkka laukaus uppoaa vastustamattomasti TPS-maaliin.

Jo kauden 10. jatkoaika

Varsinaisella peliajalla ei enää ratkaisua nähty pääasiassa molempien maalivahtien upeiden otteiden takia, joten luvassa oli jo TPS:n 10. jatkoaika SM-liigassa.

TPS:n ykkösketju pelasi lähes koko jatkoajan ja painosti pitkään Ilveksen alueella, mutta riittävä tarkkuus viimeistelystä puuttui.

Lopullinen ratkaisu voittomaalikilpailussaKun Ilveksen Ville Koistinen upottaa rangaistuslaukauksensa komeasti rystyltä yläkulmaan ja TPS:n laukojista yksikään ei onnistunut, niin Ilves saalistaa voittomaalikilpailusta ylimääräisen pisteen ja TPS matkustaa takaisin Turkuun vain yhden pisteen turvin.

Taistelu pisteistä jatkuu seuraavaksi HK Areenalla lauantaina, kun vieraaksi saapuu sarjataulukon 7. sijalla majaileva Blues. Joukkueet kohtasivat vajaa kuukausi sitten Turussa ja tällöin voiton vei jatkoajalla TPS.